148653
13:54 16.062023

Закарпатські лісники підпишуть угоду про співпрацю з чеськими партнерами

Життя 2056

Про це у ході зустрічі, організованою ДП «Ліси України» із Українською асоціацією районних та обласних рад, повідомила керуюча справами облради, депутатка облради Мирослава Ливч.

Посадовець зазначила: «Депутати облради конструктивно підходять до ухвалення рішень, які необхідні для ефективного функціонування філій та пропонуються Карпатським лісовим офісом. Наразі із 12 філій, 5 – погоджено клопотання щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок, а також унормовано порядок користування мисливськими угіддями. Також ведеться робота облради із Карпатським лісовим офісом щодо налагодження транскордонного співробітництва у сфері розвитку лісомисливського господарства. У вересні очікується візит делегації лісників із Чеського краю Височіна, у ході якого буде підписаний відповідний меморандум про співпрацю. Залучаються фахівці також до участі у транскордонних програмах, які зараз відкриті та дають можливість залучати європейські кошти на розвиток галузі. Адже надзвичайно важливо, щоб філії працювали у повному обсязі та наповнювали місцеві бюджети податками». М. Ливч відзначила належну комунікацію керівництва Карпатського лісового офісу з представниками органів місцевого самоврядування області.

Посадовець також порушила проблемні питанняз якими стикаються громади: забезпечення населення дровами, подальше користування майном колишніх лісництв, яке не використовується. Обласна депутатка закликала фахівців виробити механізм щодо ефективного користування цим майном, зокрема запропонувала – передати у комунальну власність територіальним громадам. Усі озвучені зауваження узяті керівництвом ДП «Ліси України» для врахування у роботі та вжиття необхідних заходів.

У ході наради т.в.о генерального директора ДП «Ліси України» Юрій Болоховець, презентував діяльність ДП «Ліси України». Він повідомив, що зараз лісова галузь знаходиться у стані реформування, від якого очікується низка позитивних змін у веденні лісогосподарства. Наразі у керуванні ДП знаходиться 10 млн га лісу, – 73% лісового фонду України підпорядковане Держліcагенству. Кошти, які отримуються від господарювання скеровуються на розбудову галузі.

Також порушувалося питання про розмінування деокупованих територій, включення до лісового фонду самозаліснених земель (1,7 млн га); розбудову рекреаційних пунктів у лісах, створення нових селекційних центрів, технічне оновлення лісових господарств, електронні біржові торги, продовження президентської ініціативи «Зелена країна» тощо.

Насамкінець учасники зустрічі обговорили пропозиції ДП «Ліси України» щодо можливих напрямів співпраці з органами місцевого самоврядування усіх рівнів і їх асоціаціями та узгодили спільні рішення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Всі новини