148604
10:53 15.062023

На Закарпатті перебувають представники італійського благодійного фонду

Життя 1231

До Закарпатської області з гуманітарною місією прибули представники італійського благодійного фонду «Давайте допоможемо їм жити».

Сьогодні представники фонду у Закарпатській облраді провели робочу зустріч із керівництвом ради.

Голова облради Володимир Чубірко подякував від депутатського корпусу і всього українського народу італійським гостям за допомогу українським біженцям та нашим регіонам які потерпають від війни і згадав допомогу від кількох італійських фондів незадовго після початку вторгнення рф в Україну. Відтак розповів про ситуацію в області, про те, що Закарпаття як тиловий регіон робить для наближення перемоги, реабілітацію військових, допомогу від партнерських регіонів, тощо.

У свою чергу президент фонду Фабріціо Паціфіці розповів, що фонд створений після Чорнобильської катастрофи в Україні, після якої він із однодумцями почали допомагати постраждалим від радіації дітям. Юридично формили БФ «Давайте допоможемо їм жити» у 1992 році. Це — духовний і релігійний фонд італійських волонтерів, який координує гуманітарну роботу кількох країн.

За роки діяльності учасники БФ врятували понад 600 тисяч дітей! І коли почалася війна в Україні, відразу включилися у підтримку українців. Привозили медикаменти, одяг, генератори, харчування, приймали біженців: українських мам із дітьми. Сьогодні — 12-та місія, яку представники фонду здійснюють в Україні.

На Закарпаття представники фонду приїхали завдяки співпраці з депутаткою Закарпатської обласної ради Євою Якушевою. Приїхали не з порожніми руками: передали для КНП «Обласний клінічний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр» Закарпатської обласної ради гуманітарну допомогу: засоби для гігієни, дезінфікуючі засоби, продукти харчування та дитячі речі. Таку ж гуманітарну допомогу передали для Виноградівської та Ясинянської територіальних громад.

У ході зустрічі сторони також обговорили питання налагодження співпраці з регіонами Італії, а також — залучення додаткової гуманітарної допомоги для ВПО, які приїжджають в область після підриву дамби Каховської ГЕС.

У складі делегації з італійської сторони прибули Фабріціо Паціфіці, президент фонду, працівники фонду Фіореллі Франческо, Вітторіо Пагані, Далмонте Ліно, відповідальний за виховання дітей-сиріт, Черубіні Енріко, керівник проекту охорони здоров’я, Джаллі Джакомо, віце-президент (архітектор) та Паоло Ботонні, відповідальний за структуру прийому дітей та матерів. А також — представник Будинку Принчі з міста Аргенца провінції Феррара Флавіо Чешчін, представник фонду у Падуї Пончіл Еджідіо, віце-президент фонду в Падуї та перекладачка Уляна Проць.

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини