148312
16:00 8.062023

Тривають роботи з ремонту берегоукріплення на лівому березі р. Тиса біля с. Гетиня

Життя 2059

Внаслідок проходження декількох хвиль високих паводків у 2020-2023 роках, значного руйнування зазнало кріплення лівого берега річки Тиса поблизу села Гетиня Берегівського району Закарпатської області, що спричинило загрозу пошкодження лівобережної дамбі р. Тиса на ділянці сіл Теково – Гетиня.

Ця дамба була нещодавно реконструйована в рамках впровадження Проекту «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур» (SafeTisza) Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

З метою запобігання подальшого руйнування вказаної ділянки берегоукріплення, фахівцями БУВР Тиси було прийнято рішення негайно вжити заходів з проведення поточного ремонту берегоукріплення за рахунок коштів проєкту, враховуючи що зазначена ділянка знаходиться в зоні діяльності проєкту.

У подальшому було розроблено робочий проект по об’єкту “Поточний ремонт берегоукріплення лівого берега річки Тиса біля села Гетиня Пийтерфолвівської ТГ Берегівського району Закарпатської області”, яким передбачено проведення поточного ремонту на довжині 225 м.

У травні розпочато і наразі триває виконання поточного ремонту берегоукріплення.

Про це інформує БУВР р. Тиса.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах