147986
21:46 2.062023

Фестиваль "Ми діти сильної країни — України" відбувся в Мукачеві. Фото

Життя 2619

1 червня у мукачівському парку «Центральний» для малечі влаштували справжнє свято. Захід провели волонтери спільно з Управлінням освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міськради до Дня захисту дітей. Під час фестивалю малеча та підлітки могли співати, танцювати, малювати, грати в ігри, а також отримували призи.

«Ми запросили на свято громадські та спортивні організації, приватних підприємців. До організації також долучилися викладачі та студенти  педагогічного факультету МДУ. Особисто я працювала на локації «Усе за дякую». Привезли багато-багато солодощів і роздавали діткам просто за дякую.

Ще ми запросили діток-переселенців та їхні родини з усієї нашої громади. Американці благодійники, які приїхали на захід, також роздавали ВПО гуманітарну допомогу та записували дані, аби підтримувати їх і надалі»,- розповідає ініціаторка заходу Світлана Самойлюк. 

 Загалом на фестивалі було представлено близько 20 локацій, де дітям безкоштовно пропонували ігри, змагання, творчі й спортивні активності, смаколики, аквагрим та бодіарт, квести, фотосесію тощо. До події також долучилися сучасні поліцейські та пожежники, які проводили майстер-класи з фотосесією та доступом до службових автівок, в яких можна було посидіти за кермом та відчути себе у відповідних професійних ролях. 

Локація «сильний тато» передбачала участь чоловіків, які прийшли з дітьми та й самої малечі. На цій локації, де гості заходу мали тягнути авто, працював військовий Олександр Соляник. Чоловік отримав поранення під Бахмутом та багато знає про війну. Каже, що у єдності наша сила.

«Коли дітки брали участь, то навіть без допомоги водія тягнули 2,5 тони. А це говорить про незламність, про сильний дух наших дітей. Не важливо, що ти бачиш, важливо, у що ти віриш. От одна дитина підходила і для неї самої це було важко зробити, а от підійшло ще двоє, троє, п’ятеро і нема вже нічого неможливого. Це надихає!»,- каже чоловік.

Загалом, фестиваль відвідали більше 1000 дітей з усього Мукачівського району. 

                                       Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах