147902
13:35 1.062023

У Хусті майже 700 випускників назавжди попрощалися зі школою

Життя 2230

Свято останнього дзвоника – найбільш очікуваний день у житті школярів. Більшість із нетерпінням чекають канікул, аби відпочити від науки. Утім для випускників цей день найбільш особливий, бо вони назавжди прощаються зі своїми учбовими установами і починають шлях у самостійне доросле життя. Попереду в них ще складання тестів НТМ та отримання атестатів, а далі – або вступ до вищих навчальних закладів, або ж пошуки роботи.

Тож у чертвер, 1 червня, у більшості закарпатських шкіл пролунав останній дзвоник. Свято відбулося і в Хустській територіальній громаді.

«У цьому році маємо 677 одинадцятикласників та 1073 дев’ятикласники. На жаль, в умовах війни настрій не у всіх як вчителів, так і в учнів піднесений, але все ж, на цей день усі чекали, – розповіла «Карпатському об’єктиву» начальниця управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Олеся Калинич. – Підсумки навчального року радують. Школярі мають чимало наукових, творчих та спортивних здобутків на різних рівнях. Також серед випускників маємо 35 золотих та 14 срібних медалістів!»

У Хустській СШ І-ІІІ ст. №6 зі школою прощалися 25 випускників. Серед учнів є троє медалістів.

«Карпатський об’єктив» завітав на свято саме до цієї, найбільш творчої, школи міста. Урочистості там пройшли цікаво, натхненно та патріотично.

Учнів, колектив та батьків привітала директорка школи Тетяна Дуда. Вона відзначила досягнення вихованців та побажала випускникам щасливої дороги у доросле життя.

«Незважаючи на те, що в державі війна, у школі відбулося свято, адже учні на цю маленьку радість заслужили. Приємно, що останній дзвінок у нас вийшов дуже патріотичним і наші випускники мали хороший настрій. Щиро бажаю, аби в них усе склалося якомога краще, аби кожен реалізував себе у обраній галузі і зміг стати успішною людиною», – зазначила вона.

На святі, крім пісень, віршів та танців, було й багато цікавинок. Зокрема, одинадцятикласників зустрічали з прапорами і йшли вони до своїх почесних місць білою доріжкою, яка символізувала невинність та легкий початок нового шляху.

Також випускники підготували для всіх школярів символічні солодкі подарунки у вигляді синьо-жовтих серць.

«Сумно прощатися зі школою, де я провів цілих 11 років. Що буде попереду – невідомо, але позаду залишилося безліч приємних згадок і прекрасних митей. Хочеться, аби про нас пам’ятали. У майбутньому, сподіваюся, буду відвідувати рідну «альма-матер», із якою так сумно прощатися!», – розповів «Карпатському об’єктиву» випускник, золотий медаліст Назар Пилип.

Що ж, свято закінчилося і попереду у школярів – найважливіше! Уже 5 червня на випускників чекає основна сесія національного мультипредметного тесту, на яку в області зареєструвалося близько 8 200 учнів. Більшість одинадцятикласників крім обов’язкових дисциплін – української мови та математики, обрали історію України та іноземну мову.

Тому щиро бажаємо закарпатським школярам успіхів та відмінних результатів НМТ!

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах