147772
20:02 29.052023

Попередити хворобу»: у Мукачеві відбувся "Ярмарок здоров'я". Фото

Життя 2677

Сімейний день з користю для здоров’я, відбувся 28 травня, у мукачівському парку «Центральний».

Усі охочі мали змогу проконсультуватись з приводу свого здоров’я, а також пройти швидкі тести на виявлення гепатитів, ВІЛ та цукрового діабету. Окрім того, виміряти артеріальний тиск, вагу та зріст.

Такою можливістю скористались приблизно пів сотні мукачівців. Тестування проводили лікарі медичного центру “Сім’я”. Консультації та лекції про харчування та здоровий спосіб життя надавали лікарі-ендокринологи Лікарні Святого Мартина.

« Акція проходить не вперше. Ми вже чотири роки тому мали можливість провести таку акцію, присвячену здоров’ю. «Ярмарок здоров’я» проходить в рамках проекту «Здорова громада – майбутнє України». Ця ініціатива також про комунікацію різних служб. І це не тільки первинна медична допомога і взагалі не тільки про медицину, а більше про співпрацю з освітянами, соціальними працівниками, але у плані формування здорового способу життя, формування таких навиків»,- розповідає директорка медичного центру «Сім’я» Мирослава Чубірко.

Щодо ярмарку, додає керівниця, то серед важливих завдань – діагностувати хвороби на ранніх стадіях. Адже можна обійтися тільки корекцією харчування,  якщо виявити, наприклад, цукровий діабет на початку захворювання.

Підвищені показники рівня глюкози у крові виявили у 18 осіб з 388, що пройшли тестування. Серед тієї ж кількості людей артеріальний тиск підвищений у 160 – ти.

 Найменші гості свята розмальовували тематичні розмальовки та вчилися розрізняти корисні та недуже корисні продукти харчування, за це отримували смачну пастилу.

Також хлопчики та дівчатка мали нагоду на власні очі побачити, як влаштований реанімобіль з середини та відчути себе в ролі медиків.

«Ми вирішили показати діткам карету швидкої допомоги, де ми також проводимо невідкладні стани. Звісно, аби діткам було цікаво, то пропонуємо їм поміряти пульс, тиск і кисень. Окрім того, у нашому реанімобілі є усе для невідкладної допомоги: кисневий балон, відсмоктувач, монітор.

Дітки звісно реагують по-різному, хтось із задоволенням проходить усі запропоновані процедури, а дехто взагалі навіть заходить неохоче. Бояться напевно»,- розповідає медсестра відділення невідкладних станів Вікторія.

Присутніх пригощали охолоджуючими напоями та розповідали, як має виглядати корисна тарілка.

                                      Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах