147556
16:14 25.052023

Закарпатцям пояснили, як законно зарибити водойму

Життя 1582

Поки акції вселення тривають, доцільно було б дізнатись, як законно зарибити водойму. Штучне розведення (відтворення) є одним із пріоритетних завдань, які постають перед органами рибоохорони кожного року. Дані заходи здійснюються відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання (далі – Порядок) затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 26.08.2022 № 622.

Цей порядок визначає процедуру проведення робіт зі штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), які експлуатуються в режимі рибогосподарської експлуатації водного об’єкта виконавцями відтворення, та роботу комісії з контролю за проведенням робіт з відтворення водних біоресурсів.

Отже, для проведення робіт з відтворення ВБР виконавці відтворення зобов’язані, не пізніше, ніж за 15 робочих днів до початку проведення робіт подати до Закарпатського рибоохоронного патруля (чи іншого тер.органу Держрибагентства в районі діяльності якого розташований відповідний рибогосподарський водний об’єкт (його частина) заяву на проведення робіт з відтворення водних біоресурсів до якої додаються такі документи:

  • науково-біологічне обґрунтування щодо доцільності проведення робіт з відтворення;
  • ветеринарний документ, передбачений законодавством, про відсутність небезпечних захворювань у господарствах, з яких здійснюється транспортування об’єктів відтворення;
  • журнал обліку проведення робіт з відтворення водних біоресурсів;
  • графік проведення робіт з відтворення водних біоресурсів.
  • копія дозволу на спеціальне використання (добування, збирання) об’єктів ЧКУ (у разі необхідності)
  • копія дозволу на переселення тварин у нові місця перебування, акліматизацію нових для фауни України видів диких тварин, а також на здійснення заходів щодо схрещування диких тварин (у разі заходів з переселення та акліматизації ВБР).

З Порядком та затвердженими формами вищезазначених документів можна ознайомитись за посиланням.

В свою чергу, Закарпатський рибоохоронний патруль, протягом 5 робочих днів розглядає заяву і додані документи та погоджує графік проведення робіт з відтворення. У разі подання виконавцем неповного пакету документів або виявлення у них недостовірних відомостей приймається рішення про відмову у розгляді заяви, про що виконавця відтворення повідомляють.

У разі настання метеорологічних умов, несприятливих для проведення робіт з відтворення, виконавцем до графіка проведення робіт можуть бути внесені відповідні зміни, погоджені з Закарпатський рибоохоронним патрулем.

Зариблення повинно відбуватися у присутності Комісії до якої входять представники Закарпатського рибоохоронного патруля, представники місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування, представники територіальних органів Держекоінспекції і Держпродспоживслужби України та представники виконавця відтворення.

Після завершення робіт із відтворення водних біоресурсів Комісія складає підсумковий акт про виконання робіт з відтворення водних біоресурсів.

У разі виникнення питань щодо порядку проведення робіт з відтворення ВБР у водойми виконавці можуть звернутися за номером: (0312) 61 23 15.

Закликаємо всіх бажаючих долучатись до акцій вселення та бережливо ставитись до рибних запасів з дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Про це інформує Закарпатський рибоохоронний патруль.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини