147547
14:17 25.052023

На Закарпатті підбили підсумки роботи ІТ-кластеру

Життя 2430

Минулоріч на Закарпатті почав працювати всеукраїнський ІТ-кластер. Через війну в область евакуювалися безліч представників сфери інформаційних технологій з різних регіонів країни. Тож виник запит на створення подібного об’єднання.

– Ми раді, що мали змогу створити на Закарпатті ІТ-кластер. За рік вдалося разом із Закарпатською ОВА досягти певних успіхів. До прикладу, кластер прийняв участь у безлічі регіональних та національних ІТ-заходах. Також відкрили благодійний фонд, – розповів Олександр Пацкан, заступник голови Закарпатської ОВА.

У свою чергу Мирослава Вербищук, піар-директор компанії PettersonApps розповіла, що благодійний фонд ІТ-кластеру першочергово був націлений на допомозі ЗСУ.

– Усе для того, аби ми могли закупити необхідну техніку та амуніцію для наших військових. Разом із нашими партнерами, за цей рік ми також реалізували багато проектів, які стосувалися евакуйованих дітей-сиріт, – розповіла Мирослава.

Протягом року ІТ-кластер звернув особливу увагу на питання освіти. За словами Станіслава Шакалова, менеджера, представника компанії EPAM, кластер провів низку освітніх заходів. До прикладу, Зимову школу IТ для студентів, Безкоштовний IТ English курс та курс IT Fundamentals. У планах запровадження Школи Soft Skills; формату Talks, проведення кар’єрних консультацій, лекцій з Інтернет-маркетингу та різноманітних менторських програм.

Наразі IT-кластер шукає нового голову об’єднання, саме триває процес відбору кандидатів. За останніми даними до Закарпатського IT-кластеру входять 20 компаній та близько 500 ФОПів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах