147268
21:11 19.052023

У мукачівській художній школі ім.М.Мункачі відкрили виставку «Моя люба Україна». Фото

Життя 2724

Урочисте відкриття експозиції під назвою «Моя люба Україна», відбулося 18 травня в стінах мукачівської художньої школи ім.М.Мункачі. Учні навчального закладу віком 10-16 років представили свої роботи на патріотичну тематику.

«Важко не помітити, що чимало дітей намалювали сучасні події, що відбуваються в Україні, жахи війни та боротьбу за самоідентифікацію. Звісно ж дуже хочеться, аби їм хотілося зображати добро, світло, радість, прості речі. Але реалії поки інші.

Щодо виставки, то важливо, аби ці чудові дитячі роботи бачили люди. Кожна особистість дитини цінується більше тоді, коли дитина показує щось на публіку і усі бачать, що в неї справді є талант», – каже завуч з навчально-виховної роботи художньої школи Наталія Москальова-Лакатош.

«На цій виставці представлені різні твори наших юних художників: тематичні композиції, що відображають мир і війну в Україні, неперевершені роботи з кераміки, вражаючі графічні роботи та патріотичні плакати»,- зазначила директорка художньої школи Оксана Колесник.

Свою роботу юний художник Кирило назвав – «Воля». Каже, таким чином хотів висловити підтримку Україні.

«Я свою картину малював десь три дні. Саме у такій техніці, я хотів зобразити нашу свободу, незламну країну. На моїй картині зображений козак, пасхальне яйце, наша символіка. Щодо напису, то я спочатку хотів написати – Батьківщина, але потім все ж написав – воля, адже герб України більше асоціюється з волею».

Виставка триватиме до 31 травня 2023 року. Усі бажаючі можуть не тільки насолодитися картинами юних митців, але й задонатити на армію, в рамках проекту – #МІЛЬЙОНдляЗСУ, який ініціювала учнівська молодь Мукачівської ТГ.

                                      Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах