147129
12:59 18.052023

З 21 травня закінчується термін заборони на добування (вилов) водних біоресурсів в корінних водах річок, що була встановлена на період нересту риб

Життя 1544

Проте, нерестова заборона продовжується в придаткових водах по 30 червня та на водосховищах по 9 червня.

Придаткові води – це непроточні при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті водойми, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені.

Дозволеними ділянками для риболовлі на водосховищах з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега є:

  • Вільшанське (Теребле-Ріцьке) – з лівого берегу від першого заїзду вверх по течії до початку с. Мерешор;
  • Роман Потік (Горбок) – ділянки, що розташовані у верхній частині водосховища на північний схід від мостових переходів траси Н09.

Рибалки-любителі повинні чітко дотримуватися Правил любительського і спортивного рибальства, зокрема, не застосовувати при вилові вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн., а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Так, за 1 екз. незаконно впійманого сома порушнику доведеться сплатити 5 117 грн, сазана (коропа) – 3 706 грн, судака – 3 587 грн, щуки – 3 468 грн, рака – 3332 грн, окуня – 3 162 грн, ляща – 1 649 грн, лина – 1 598 грн, карася сріблястого – 1 581 грн, плітки, краснопірки та плоскирки – по 1 564 грн.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Про це інформує Закарпатський рибоохоронний патруль.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах