146756
08:30 10.052023

Новий сучасний простір: у Мукачеві відкрили інтеграційний хаб

Життя 4626

Згуртувати місцевих та людей ВПО – мета відкриття просторого та сучасного хабу «Платформа спільних дій» у центрі Мукачева. На другому поверсі Центра громадськості та національних культур створили коворкінг-зону, кімнату дизайн-мислення, тренінгову залу та професійну студію звукозапису. Усе задля взаємопідтримки громадянського суспільства з постраждалих та приймаючих громад. Відкриття хабу стало можливим за сприяння Програми розвитку ООН в Україні та Агентства ООН у справах біженців. Профінансував проект – ЄС.

«За останній рік Європейський Союз зібрав 60 мільярдів доларів для підтримку України. І ми будемо допомагати і надалі у відновленні вашої держави. Потрібно об’єднувати наші зусилля»,- зазначив під час свого виступу менеджер програм Представництва ЄС в Україні Алехандро Егеншвілер.

Ініціювала створення у Мукачеві такого простору для ВПО і місцевих ГО «Маріупольська спілка молоді», зокрема Дар’я Маркович. Жінка розповіла, що після приїзду до Мукачева з Маріуполя мала бажання збирати людей для обговорення різних питань та конкретних дій, але не знайшла місця де це робити. Тоді долучила до своєї ідеї іноземних партнерів, з якими працювала ще з 2014 року у Маріуполі і у результаті вдалося створити – інтеграційний хаб.

«Півроку ми зустрічалися з молодими активістами з Мукачівської молодіжної ради і прокачували свої навички модерації, тайм- менеджменту, проведення тренінгів та організації роботи у групах, щоби у стінах хабу відвідувачів зустрічала енергійна професійна команда» – розповідає координаторка проекту з МаріуполяДар’я Маркович.

Простір – безбар’єрний та відкритий для усіх, облаштований тактильною плиткою та інфоматеріалами шрифтом Брайля. Спеціальний ліфт допоможе піднятися на другий поверх людям з інвалідністю.

Хаб стане комфортним простором для розвитку проектів творчої молоді і громадських організацій. Тут будуть обговорювати питання відкриття нового бізнесу, нових напрямків у громадській діяльності, питання реалізації інноваційних проектів та інтеграції у нову громаду ВПО.

На офіційне відкриття творчого простору також завітали: представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, заступник постійного представника ПРООН в Україні Христофор Політіс, заступниця міністерки соціальної політики України Уляна Токарєва, заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Петро Добромільський.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Берегівщині чоловік підпалив 10-річного сина співмешканки, хлопчик помер
08:34
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Всі новини