146188
08:30 28.042023

Юні зірки Мельпомени сяяли в Берегові

Життя 4800

У місті над Верке відбувся вже традиційний одноймений конкурс-фестиваль дитячого та юнацького театрального мистецтва, в якому нинішнього року взяла участь рекордна кількість сценічних колективів – 40 з 10 областей України.

У Берегово продемонструвати свою майстерність приїхали актори із Запоріжжя, Вінниці, Волині, Кіровограду, Одеси, Рівного, Тернополя, Чернівців, інших міст країни.

Захід проводився як благодійний, всі зібрані кошти будуть перераховані на потреби 128-ої гірськової штурмової бригади.

Фестиваль-конкурс “Юні зірки Мельпомени” започаткували ще в 2005 році тодішні режисери українського народного драматичного театру ім.Ярослави Бандурович Ольга та Олександр Матей (На жаль, останнього вже не має серед нас. М.Г.). Теперішні змагання – 17 за ліком. Гала-концерт переможців розпочався піснею-гімном “Мельпомена” на слова і музику Олександра Матея у виконанні солістів Людмили Огар та Олега і Аглаї Кузнєцових у супроводі шоу-гурту “Стріт Денс” (керівник Аніта Медьеші). Композицію видовищно доповнили оригінальним танцювальним номером члени знаної групи “Атас” (Світлана Кононенко, хореограф Альона Герхардт).

Відкривала програму лірична комедія за мотивами п’єси Є.Недєліна “Тато їжачок” в інтерпретації Дипломанта І ступеня Закарпатського дитячого театру “СвіЯ” (режисер Світлана Ємець). Таку саму відзнаку на фестивалі виборола театральна студія “Ліхтарик” Мукачівської школи мистецтв, яка майстерно виконала виставу режисера колективу Вероніки Новосад “У пошуках нот“. Подібну нагороду завоювали також актори зразкового аматорського театру ляльок Виноградівського Будинку культури (Вікторія Югас).

Оригінальним був доробок дипломанта конкурсу – дитячого юнацького театрального гуртка “Жуйка” з с.Велика Бакта, що добротно реалізував на сцені драму свого керівника і режисера Яросала Русанюка. Сподобався виступ зразкового драматичного колективу “Кекерчін” з Оросієва (Еріка Міговк), який подарував глядачам інсценізацію народної казки “Янош Арань”, за що став переможцем у номінації “Кращий акторський ансамбль”. Звернули на себе увагу деб’ютанти – члени театрального гуртка “Веселі українці” Берегівського ліцею ім.Тараса Шевченка, котрі на високому рівні інтерпретували уривок з вистави “Масниця, або тиждень до…”

Усі призери були відзначені відповідними Дипломами і Грамотами, цінними подарунками, які представникам театральних колективів вручили члени компетентного фахового журі.

Зібрані в ході фестивалю 10 568 гривень будуть перераховані на потреби ЗСУ.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах