145994
09:33 25.042023

На Хустщині розпочався семінар щодо надання адмінпослуг

Життя 1762

Учора на Хустщині стартував дводенний семінар-тренінг «Надання якісних адміністративних послуг в умовах кризового реагування та відновлення».

Захід, який за сприяння ОВА й за підтримки уряду Великобританії організувала Програма розвитку ООН в Україні, відкрив заступник очільника краю Олександр Пацкан. Передусім він подякував фахівцям галузі за професійність і відповідальність, з якими вони працюють з початку повномасштабного вторгнення, долаючи всі виклики.

«Саме завдяки вам наші громади впевнено розвиваються, а Закарпаття вже другий рік поспіль лідирує за рівнем цифровізації в країні. Зокрема, за минулий рік в умовах війни в регіоні вдалося відкрити 8 нових ЦНАПів, надати близько 335 тисяч послуг, збільшити кількість і покращити якість сервісів», – наголосив Олександр Пацкан.

За його словами, таких показників вдалося досягти, зокрема, завдяки підтримці ПРООН в Україні та безпосередньо регіональній координаторці Програми Есмі Умеровій. Спільний проєкт «Посилення стійкості громад в регіонах України» уже дозволив забезпечити ЦНАПи області новим обладнанням, у 8 із них встановили системи електронної черги, провести низку навчань для працівників та голів громад тощо.

Цифрова трансформація регіону лише набирає обертів, адже в планах – відкриття нових ЦНАПів та ЦНАПів.Дія, запровадження ще більше послуг, корисних сервісів для громадян, зокрема й для військовослужбовців, розвиток і промоція довідкового порталу «Допомога Закарпаття» та інше.

Дводенний семінар-тренінг, за словами Олександра Пацкана, є важливою платформою для обміну досвідом та напрацювання нових ефективних механізмів у сфері надання адмінпослуг. У ньому беруть участь близько 70 учасників: працівники закарпатських ЦНАПів, провідні експерти, представники органів місцевого самоврядування та інші. Захід сприятиме впровадженню сучасних послуг і рішень у громадах, а також цифрового розвитку регіону загалом.

Про це інформує Закарпатська обласна державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини