145783
13:58 19.042023

Закарпаття отримало карети швидкої від австрійських партнерів

Життя 3527

У рамках візиту делегації федеральної землі Бургенланд Республіки Австрії Україна отримала чотири карети швидкої допомоги. Автомобілі марки Volkswagen передадуть для закладів охорони здоров’я Київської області, які зазнали руйнування під час бойових дій.

Передача спецтранспорту відбулася на площі Народній в Ужгороді.

Ключі від автівок особисто передала голова регіонального парламенту федеральної землі Бургенланд Верена Дунст очільнику Закарпатської облради Володимиру Чубірку та заступнику голови обласної державної адміністрації Василю Іванчо.

– Я дуже рада, що ми навідалися в Україну. Наш візит триватиме два дні. Особливо радію, що ми приїхали не з пустими руками. Під час наших попередніх візитів, ми завжди намагалися привезти щось необхідне. Я хочу висловити своє захоплення українцями, особливо військовими. Ми сподіваємося, що війна незабаром завершиться. Також захоплюємося Закарпаттям, яке дуже допомагає іншим регіонам України. Цього разу ми привезли карети швидкої. Ці автівки були подаровані австрійським Червоним Хрестом та Об’єднанням добрих самаритян. Ми сподіваємося, що ці швидкі допоможуть українцям отримувати медичні послуги, – розповіла голова регіонального парламенту федеральної землі Бургенланд Верена Дунст.

Зі свого боку очільник Закарпатської облради Володимир Чубірко подякував австрійським партнерам за допомогу, а також розповів, що швидкі поїдуть на Київщину, де будуть служити в районах Бучі та Ірпеня.

– Керівництво Київщини, на жаль, не змогло прибути на Закарпаття для церемонії передачі автівок. Тож просили висловити величезну подяку за автівки, а також за всю допомогу, яку федеральна земля Бургенланд надає, – зазначив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

Варто зазначити, що партнерство між федеральною землею Бургенланд та Закарпаттям підписане ще у 90-х роках. За цей час було здійснено безліч проєктів. З перших днів війни австрійські партнери допомогали та підтримували Україну. До прикладу, австрійські автобуси забрали на кордоні 2200 наших громадян та відвезли до Бургенланду. 1800 осіб наразі проживають на території федеральної землі та знайшли там другу батьківщину.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини