145613
16:25 15.042023

Християнсько-демократична народна партія Угорщини зібрала гуманітарну допомогу для закарпатців

Життя 3477

Християнсько-демократична народна партія Угорщини ініціювала збір продуктів харчування для постраждалих від війни закарпатських родин, повідомив голова фракції Іштван Шімічко під час пресконференції в Будапешті.

Інформуючи про деталі акції, політик зазначив, що гуманітарну допомогу передадуть представникам греко-католицької церкви, котрі через Службу допомоги святого Луки доставлять її на Закарпаття.

«Мета сьогоднішньої зустрічі – висловити нашу солідарність із сім’ями, які проживають на охоплених війною територіях», – сказав лідер фракції й додав, що український народ є жертвою війни, тому хочуть допомогти тим, хто в біді.

Іштван Шімічко відзначив, що ця гуманітарна допомога – результат масштабного об’єднання зусиль, адже пожертви збирали всі організації ХДНП на чолі з депутатами фракції. Важливо наголошувати на важливості людиноцентричної політики, підкреслив він, висловивши сподівання, що, можливо, ініціатива партії дещо наблизить і мир.

Політик також повідомив, що за допомогою в доставці гуманітарного вантажу звернулися до греко-католиків. Церква підтримує гарні стосунки із закарпатськими угорцями, тож подбає, аби зібране надійшло до тих, хто найбільше потребує підтримки.

Секретар ХДНП Чаба Латорцаї, у свою чергу, розповів, що партія оголосила акцію для того, щоб і таким чином висловити солідарність із жертвами війни.

У рамках благодійної ініціативи зібрали 1,3 тонни гуманітарної допомоги. Це, зокрема, продукти харчування тривалого зберігання: борошно, цукор, рис, консерви, олія, макаронні вироби, а також засоби дезінфекції, повідомив представник партії.

«Сподіваємося, таким чином ми допоможемо сотням сімей і зробимо невеликий внесок, щоб у серцях запанував мир», – зазначив Чаба Латорцаї.

Голова Гайдудорозької єпархії Іштван Шестак розповів, що греко-католицька церква від початку війни допомагає постраждалим, насамперед виконуючи посередницьку роль. «Минулого року греко-католики кожного дня або тижня допомагали в доставці гуманітарних вантажів до місць призначення, і це рятувало життя, родини», – зазначив він, додавши, що греко-католицька церква має мережу контактів, інфраструктуру та ресурси, через які може безпосередньо звертатися до людей, що проживають в Україні.

«Кожне життя, кожна родина, яка опинилася в біді, – величезний біль, але ми відчуваємо зміцнювальну силу єдності, котрої досягли угорське суспільство, угорська держава та церква», – сказав Іштван Шестак.

hirado.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини