145603
11:22 15.042023

Спільна вистава закарпатського і румунського театрів

Життя 2288

Обласний угорський драматичний театр, що діє в Берегові, та актори сценічної трупи “Спектр” з румунського міста Марошвашаргель (Tirgu Mures) давно підтримують між собою творчі та дружні зв’язки. Закарпатці неодноразово бували в сусідів з різними виставами. Так, з нагоди ювілею Шандора Петефі берегівчани торік показали на підмостках “Спектру” одну з відомих п’єс геніального поета. А нинішнього року румунські партнери привезуть в місто над Верке доробок Яноша Араня “Дурний Іштовк”.

Тепер два творчі колективи вирішили подарувати глядачам спільну виставу за мотивами п’єси Вільяма Шекспіра “Буря”. І хоч написана вона на початку 1600-х років, не втратила актуальності й нині. Адже йдеться у ній про такі вічно живі цінності, як людяність, честолюбство, прощення, боротьбу світла над темрявою тощо.

“Наш театр продовжує успішно діяти і в умовах військового конфлікту,- каже Карпатському об’єктиву директор закладу Едіна Шін.- Правда, війна і сюди внесла свої корективи. Зокрема, із-за відомих причин більшість репетицій доводиться проводити в Угорщині.”

Прем’єра “Бурі” відбудеться 19 квітня в Марошвашаргелі, 21-го виставу покажуть на сцені Угорського Національного театру в Будапешті. А 26-27 квітня її можна буде побачити в Кішварді.

Режисер – художній керівник “Спектру” Віола Терек.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах