145584
15:53 14.042023

Виставу «Один» за поезією Петра Скунця висунули на здобуття обласної театральної премії

Життя 2034

Закарпатський муздрамтеатр подав кандидатури на здобуття обласної театральної премії імені братів Шерегіїв за 2022 рік. Як повідомив директор та художній керівник театру Василь Марюхнич, у номінації «режисерсько-постановочна група» пропонують відзначити авторів вистави «Один», створеної до 80-річчя Шевченківського лауреата Петра Скунця. Режисер-постановник, заслужений артист України Василь Шершун спромігся використати чималу кількість поезій із доробку поета, сюжетно їх звести і разом з балетмейстром Віктором Бабукою та художником Еммою Зайцевою вибудувати захопливе дійство на сцені.

На фото: Петро Скунць на площі Театральній в Ужгороді

До номінації «Краща чоловіча роль» подано кандидатуру заслуженого артиста України Степана Барабаша за роль інспектора Рафінга у виставі «Привиди маєтку Рейвенскрофт» за п’єсою Дона Нігро. На «Кращу жіночу роль» претендує акторка Ангеліна Сньозик за моновиставу «Отвєтка» за п’єсою Неди Нежданої. А на «Кращу акторську роботу у виставах для дітей» – молода акторка Діана Вишнева за ролі Казкаря і Френді у виставі «Країна серйозних» за п’єсою Марини Смілянець.

А в передвеликодню суботу, 15 квітня, о 12.00 Закарпатський муздрамтеатр запрошує малечу на перегляд дитячої казки «Майстри чудес» Марини Смілянець.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах