145498
09:00 13.042023

Закарпатський актор став переможцем престижного міжнародного фестивалю декламаторів

Життя 1886

Конкурс проводився в Національному театрі Угорщини з нагоди Дня поезії.

Майстерністю помірялися як професійні актори, так і самодіяльні виконавці – учні, студенти, просто шанувальники жанру. Учасники змагалися в чотирьох номінаціях – декламування поетичних і прозових творів, інтепретація покладених на музику віршів, кіномистецьких доробків і танцювальних композицій.

“Приємною новиною став вихід до фіналу актора Закарпатського угорського драматичного театру Аттіли Ференці, – каже “Карпатському об’єктиву” директор установи Едіна Шін. – Ще з більшою радістю зустріли звістку про його перемогу”.

Аттіла Ференці зіграв на підмостках Берегова та інших міст Зкарпаття чимало блискучих ролей, зокрема у виставах “Син Сатани”, п’єсі Антона Чехова “Чайка”, “RH+”, інших. І завжди його проводжали бурхливими оплесками. А тепер – нове високе визнання: перемога на фестивалі-конкурсі “Свято поезії”, що відбувся 11 квітня у столиці Угорщини. До слова, актор для свого виступу вибрав вірш ще однієї уродженки Берегівщини, лауреата престижної літературної премії ім.Лайоша Кошута – Магди Фюзеші “Zárszámadás.”

Колеги щиро вітали талановитого партнера з високою відзнакою, зичили нових творчих злетів, захоплюючих ролей.

«Карпатський об’єктив» радо приєднується до цих побажань.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах