145487
18:10 12.042023

Закарпатські пластуни спробували себе у якості депутатів обласної ради

Життя 2657

А дехто — навіть у якості голови та заступників облради. Таку можливість юні закарпатці, представники пластунських осередків з Ужгорода та Мукачева отримали у рамках екскурсії Закарпатською обласною радою до 111-ї річниці Пласту.

На площі Народній пластунів зустріли голова облради Володимир Чубірко та його перший заступник Андрій Шекета. Вони привітали юних українських «скаутів» зі святом, побажали вірності присязі та взаємопідтримки. Андрій Шекета також розповів, що обласна рада напередодні війни прийняла програму підтримки Пласту, але через війну вона, на жаль, так і не запрацювала. Він також висловив сподівання, що ряди Пласту у свій час поповнить і його син, котрому наразі всього 2 роки.

Відтак пластунів запросили до будівлі облради, де ліфтом-патерностером діти дісталися зали засідань на 5-му поверсі. Тут Володимир Чубірко розповів юним закарпатцям про історію будівлі та про державний устрій України.

«Ви — теж держава. І всі ми, хто платить податки, щоб заплатити зарплату вчителеві, лікарю та профінансувати комунальні послуги у школах, театрах, лікарнях та інших закладах… », — сказав, відповідаючи на запитання дітей Володимир Чубірко.

Наостанок пластуни відвідали сесійну залу обласної ради, де серед себе провели імпровізовані вибори голови та заступників, зайнявши відповідні місця у президії.

12 квітня 1912 року близько 40 людей у Львові склали Першу Пластову Присягу. З цієї події розпочала свою історію організація, якій сьогодні виповнюється 111 років. З того часу і до сьогодні пластуни всього світу роблять усе можливе, аби дотримуватися присяги, укріплювати свій дух та розвивати Україну. На Закарпатті нині нараховується близько 400 пластунів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах