145282
11:13 8.042023

У громадах Хустщини за співпраці з французькими фахівцями втілюють пілотний проєкт щодо покращення якості питної води

Життя 2750

Покращити якість питної води дозволить пілотний проєкт, який на Хустщині втілюють у співпраці із французькими партнерами. Йдеться про сучасний модуль з автономною технологією швидкого й економного очищення стічних вод.

Керівництво Закарпатської обласної військової адміністрації провело зустріч із представниками компанії BETEN International, де обговорили перші результати реалізації проєкту.

«Забезпечення жителів краю якісною питною водою – одне з першочергових завдань. Важливим є саме покращення водопостачання та очищення стічних вод, адже в деяких населених пунктах наших громад ця проблема відчувається досить гостро. Відрадно, що попри війну спільно з партнерами нам вдається реалізовувати такі корисні й потрібні проєкти», – наголосив Віктор Микита – голова Закарпатської ОДА.

Підготовка до втілення ініціативи тривала близько пів року. За цей час фахівці зібрали всю необхідну інформацію, провели опитування серед місцевого населення, а також здійснили низку важливих технічних досліджень.

За словами першого заступника очільника області Мирослав Білецький, мобільне обладнання для очищення стічних вод потужністю 35 м³/добу представники BETEN International уже встановили у мікрорайоні вул. Садової в Хустській ТГ. Її перевага в тому, що вона не вимагає додаткового обслуговування, а за потреби установку можна перевезти і розмістити там, де це буде необхідно.

Ще дві системи для очищення питної води потужністю 2 м³/год влаштували у Вишківській та Драгівській громадах. Тепер будівля лікарні, в якій нині проживають вимушені переселенці, селищна рада, дитячий садок і поліклініка мають якісну питну воду.

Під час зустрічі керівництво Закарпатської ОВА та фахівці французької компанії BETEN International також окреслили перспективні напрямки співпраці у різних сферах життєдіяльності нашого краю.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах