145223
11:59 7.042023

У Берегові успішно реалізовується європейська програма «Впевнений старт»

Життя 4787

Її здійсненням займаються активістки Центру підтримки осіб, що у цей складний час потребують допомоги, Advance, яким керує Марія Фішер.

Завдання громадського формування – вносити посильний вклад у втілення різних соціальних, гуманітарних, культурних програм, створювати кращі умови для подолання труднощів, що принесла нам війна.

“Наша діяльність базується на християнських принципах, затверджених Міжнародним Червоним Хрестом, – каже Карпатському об’єктиву голова об’єднання пані Марія. – Сьогодні займаємося з мамами та їх маленькими дітьми, сприяємо їм у підготовці до Пасхальних свят”.

Досвідчені майстрині, педагоги, психологи вчать жінок як правильно зустрічати Великдень, які страви готувати, як розмальовувати крашанки, виготовляти різні пасхальні прикраси, декорації тощо. Все, що учасниці створять, вони забирають додому, аби причепурити власні оселі. “Чаклують” вони не лише у приміщенні, а й святково прибрали подвір’я, встановитили тут декоративне деревце, яке теж “приодягли”.

Заснували Центр Угорська екуменічна та Швейцарська протестантська служби допомоги, які є учасниками європейської програми транскордонного співробітництва “Впевнений старт”, що діє в багатьох країнах світу. Приємно, що вона реалізовується і в Берегові.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах