145184
08:45 7.042023

Великоднє мистецтво: центральну площу Мукачева прикрасили велетенськими писанками

Життя 2033

25 великодніх писанок від 20 юних художників Мукачева встановили на центральній площі міста. Тематична виставка триватиме з 6 по 16 квітня, даруючи гарний настрій містянам і гостям.

Урочисте відкриття виставки «Писанкове Мукачево» провели за участі юних мукачівських художників, учнів Мукачівської художньої школи ім. М. Мункачі, художньої школи «Ром-Арт» та вихованців навчального центру «Platform 9 3/4».

«Взагалі ідея організувати такий захід з’явилася в мене ще у 2021 році, тоді ми, власне, і провели першу виставку. Зараз – наша друга спроба і я дуже радію, що нам все вдалося. Моя мета – об’єднати навколо мистецтва дітей різної національності. Аби не важливо було хто ти – українець чи ром, головне – любов до творчості. Радію, що нашу ідею підтримала влада міста і центральну площу Мукачева знову прикрашають великодні писанки»,- зазначає керівник ГО та школи «Ром-Арт» Тиберій Йонаш.

Юні художники малювали на різну тематику: Великдень, рідне місто, війна в Україні та стародавні орнаменти. Учениця мукачівської художньої школи ім.Міхая Мункачі – Лера, намагалася відтворити малюнки трипільської культури.

« Коли я думала за писанку, то перше, що прийшло мені в голову – узори трипільської культури, їх прадавні символи. Є там і особливі кольори. Усе це я і намагалася показати малюючи свою писанку»,- розповідає дівчина.

Виставка писанок проводиться у Мукачеві в рамках проєкту «Наше місто – рідний дім».

З вітальним словом до юних авторів писанок звернувся начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Михайло Лабош, який подякував їм за створений святковий настрій для мукачівців і гостей міста на великодні свята та відзначив символічними подарунками, медалями та дипломами за участь.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах