145123
13:57 6.042023

Мешканці села Яноші спільно прикрасили великоднє дерево

Життя 2296

Жителі с. Яноші, що на Берегівщині, протягом усього року намагаються проводити якомога більше заходів для зміцнення громади. Так, приміром, напередодні Різдва разом прикрашали ялинку в центрі села. А 4 квітня організували спільне оздоблення великоднього дерева в парку біля сільради.

Незважаючи на погану погоду, до дійства долучилося чимало бажаючих, котрі прийшли з чудовими писанками. Організатори підготували для учасників традиційні народні великодні ігри та заняття для дітей.

Присутніх привітала староста сіл Яноші та Балажер Єлизавета Бакош. Вона, зокрема, зазначила, що хоча ми живемо у важкі часи, Великдень – це свято, яке дає нам можливість задуматися.

«Це свято тиші і воскресіння. Для християн Страсний тиждень є періодом тихого самоаналізу та звернення до Бога. Це завжди мало велике значення, але нині особливо важливо знайти певний спокій. Бережімо себе та живімо щасливими моментами, проведеними з нашими близькими! Це допоможе нам іти далі в майбутнє з новими силами та енергією», – сказала староста.

Організатори пригадали з дітьми великодні символи та народні традиції, зокрема пов’язані з поливанками.

На завершення дійства всі разом прикрасили великоднє дерево, відтак відбулося й невелике частування.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах