144335
16:07 21.032023

Відбулася екологічна вистава до Міжнародного дня лісів

Життя 2288

Сьогодні в закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 м. Рахів відбулась екологічна вистава під назвою «Бережімо матінку природу». Юними акторами сценки виступили учні 6-А класу школи, а глядачами були школярики-початківці – учні 1-4 класів.

Події вистави відбувались у міському будинку та в лісі. Діти грали ролі як людей – дітей та їхніх батьків, так і диких звірів – ведмедя, вовка, білочки, мишки та зайчика. Серед інших персонажів був працівник заповідника, а серед негативних героїв – браконьєр, який займався полюванням на лісових мешканців. Проте, наприкінці вистави він зрозумів, що своїми діями завдає шкоди природі та пообіцяв виправитись.

Усім глядачам вистава дуже сподобалась, з неї вони засвоїли головне – з природою потрібно жити в гармонії, а ліс берегти та шанувати. Школярі також стали більш обізнаними про те, що таке ліс, з яких елементів він складається, яку користь і дари приносить людям. Це сприяє формуванню стійкого екологічного мислення та підвищенню екологічної свідомості молоді.

До слова, 21 березня у світі відзначають Міжнародний день лісів і цьогоріч свято відзначається уже в десятий раз. Екологічні заходи, приурочені до цього дня, в основному, пов’язані з посадкою нових дерев. Проте, і такий незвичний захід як вистава? дозволяє дітям-акторам побувати у ролі дорослих та задуматись над тим, як вони будуть поводитись у майбутньому. Юним глядачам натомість, вистава дозволяє урізноманітнити навчальний процес і зробити його більш цікавим і глибше задуматись про роль лісу в нашому житті.

Про це інформує Карпатський біосферний заповідник.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах