144042
12:26 15.032023

На Закарпатті початку місяця викрито 40 порушень природоохоронного законодавства

Життя 2194

З 1 березня в зоні діяльності Закарпатського рибоохоронного патруля інспекторами викрито 40 порушень правил рибальства, серед яких :33 порушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 7 порушень за ст. 90 КУпАП. Накладено штрафів на суму 3 230 грн, нараховано збитків – 10 248 грн.

Для прикладу, порушників викрито:

Загалом, 5 березня на р. Уж в околиці с. Кам’яниця та м. Ужгород виявлено 10 порушень, відповідно до розділу IV п. 3 пп 5 Правил любительського та спортивного рибальства – лов риби на забороненій ділянці (зимувальна яма). На осіб складено протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП. В одного з порушників виявлено водні біоресурси за видом головень, розміри яких менші за дозволені. Нараховано збитки на суму – 6 392 грн.

7 березня на р. Латориця в м. Мукачево виявлено особу, яка здійснювали лов риби з берега спінінгами. Громадянин порушив правила рибальства зловивши рибу річкову за видом ялець звичайний, який занесений до ЧКУ. На порушника складено протокол за ст. 90 КУпАП, нараховано збитки на суму – 660 грн.

На р. Уж м. Ужгород 7 березня виявлено громадянина, який здійснював лов риби вудкою. Даними знаряддями лову порушник виловив 2 екз. риби річкової за видом головень. Розміри водних біоресурсів становили 19 см та 21 см відповідно, що є меншим за дозволені мінімальні розміри риб дозволених для вилову. На порушника складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та нараховано збитки на суму – 3 196 грн.

У нових Правилах рибальства збільшено мінімально дозволені для вилову розміри більшості водних біоресурсів при здійсненні любительського, спортивного рибальства та підводного полювання.

Посилання на Правила любительського та спортивного рибальства

Нагадуємо, що в Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області функціонує телефонна «гаряча лінія» (098) 585-61-64.

Про це повідомляє Закарпатський рибоохоронний патруль.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах