143811
15:41 9.032023

У Закарпатті триває завершальний етап реорганізації закладів профтехосвіти

Життя 5109

Цьому процесу присвячено 10 питань порядку денного чергової сесії Закарпатської обласної ради, які серед інших сьогодні розглянуто на засіданні постійної комісії з питань регіонального розвитку, комунального майна та приватизації.

Нагадаємо, що 19 травня 2022 року депутати обласної ради надали згоду на безоплатну передачу із державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Закарпатської області цілісних майнових комплексів професійно-технічних навчальних закладів.

Наразі пропонується оновлення статутів 10-ти профтехзакладів освіти, у яких, серед іншого ітиметься про призначення керівників цих установ на конкурсній основі із наступним затвердженням їх кандидатур на сесії Закарпатської обласної ради.

У ході засідання комісії керівник КУ «Управління спільною власністю територіальних громад» Антон Громовий повідомив, що попри складний рік, у 2022-му установа заробила понад 3,5 мільйона гривень і прогнозується, що у поточному році цю суму може бути подвоєно. Установа також освоїла близько 43 мільйони бюджетних коштів на облаштування, реконструкцію та ремонт об’єктів, серед яких — КП «Міжнародний аеропорт «Ужгород», гуртожиток КУ «Академія культури і мистецтв» та — роботи з благоустрою довкола модульних будинків, що зводяться на території закладів профтехосвіти за кошти міжнародних партнерів.

Загалом на чергову сесію Закарпатської облради, яка відбудеться 16 березня, виноситься близько 25 майнових питань, які сьогодні розглянуто комісією.

Комісія з питань регіонального розвитку, комунального майна та приватизації засідала спільно з наглядовою радою комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради.

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах