143676
12:09 6.032023

Відроджують Спілку угорських жінок Закарпаття

Життя 2038

Таку ініціативу проявили представниці прекрасної статі Великоберезької реформаторської спільноти.

Громадські ативістки, дружини релігійних осіб, священослужительки зібралися разом в актовому залі культурного Центру ім.Шари Федак, який діє при Закарпатському угорському драматичному театрі в Берегові, щоб обговорити можливість відновлення діяльності такого формування.

Зібрання розпочалося спільною молитвою, яку провела священослужителька Шомської реформаторської парафії Крістіна Якоб.

“Для того, аби правильно виховувати дітей, треба запозичити мудрості від Господа, вже потім передавати її далі,- акцентувала промовець.- Віру слід прищеплювати підростаючому поколінню з любов’ю, і не лише молоді, а й всім, хто нас оточує. Це й повинно стати пріоритетом в роботі оновленої Спілки.”

Одна із прикростей теперішньої війни, що вдома залишилися переважно жінки, на чиї плечі лягли всі незгоди військового конфлікту. А це вимагає від них ще більшої відповідальності, готовності до подолання викликів збройного протистояння. Прикро, але чимало представниць прекрасної половини людства “згорають” від важкості гірких думок, замикаються в собі, на запрошення до спільнот відповідають – “Не має часу.” Покликання оновленої Спілки – відшукати таких жінок, залучити їх до активного громадського життя.

Крістіна Якоб поділилася, якою бачить діяльність СУЖЗ, які програми доцільно реалізувати. Зокрема, запропонувала щокварталу проводити так звані “тихі пообіддя”, де разом обговорювати проблеми, що нагромадилися, і намічати шляхи їх вирішення.

Присутні жваво долучилися до обговорення почутого, обмінялися з цього приводу власним баченням.

“Тих, хто “не має часу чи бажання”, має надихнути цитата із святого Письма: “З вірою в Господа в мене є сили для всього”- звучало в аудиторії.

Потрібно показувати приклад активності, який би спонукав й інших до конкретних дій, черпати енергію від Всевишнього для витримки, хоробрості, надії.

Для цього й потрібно відродити роботу Спілки угорських жінок Закарпаття.

Микола Горват

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах