143655
18:30 5.032023

Закарпатські навчальні заклади отримали підтримку від Реформатської служби допомоги Угорщини

Життя 6348

З початку війни Реформатська служба допомоги Угорщини доставила в Україну близько 1000 тонн гуманітарних вантажів, зокрема 600 тонн – на Закарпаття. У стінах Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ днями відбулася передача гуманітарної допомоги на загальну суму 2,5 мільйона форинтів, яку благодійна організація привезла закарпатським навчальним закладам.

Як повідомила очільниця Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ільдико Орос, допомогу від Реформатської служби допомоги Угорщини отримали 5 навчальних закладів. «Це і дитячі садки, і школи. Завдяки допомозі заклади зможуть працювати навіть у разі вимкнення електроенергії, відтак буде стабільність та безпека. Ще минулого року педагогічне товариство вивчило, яким навчальним закладам що потрібно під час вимкнень електроенергії. Відтак ми звернулися за допомогою до більших благодійних організацій. Так ми отримали цю допомогу, за яку дуже вдячні», – наголосила Ільдико Орос.

Заступниця директора Реформатської служби допомоги Вікторія Катона на запитання нашого кореспондента повідомила: «Вантаж із генераторами та плитами для приготування їжі Реформатська служба допомоги доповнила засобами гігієни та іншими речами, які стануть у нагоді в школах та дитячих садочках. Ми прагнемо всіляко підтримувати закарпатську угорську громаду. Але наша організація допомагає не лише угорській громаді, але й усім біженцям, котрі були змушені покинути свої домівки. Для нас це радість. Наша допомога – на славу Божу та на користь нашим ближнім», – зазначила Вікторія Катона.

Допомогу цього дня отримали дитячий садочок села Шом, Великобийганьська, Оросієвська, Великогеєвська гімназія, середня школа села Есень.

Після передачі представники Реформатської служби допомоги повезли продукти харчування тривалого зберігання у Великоберезький реформатський ліцей.

ev/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах