143594
18:31 4.032023

Берегівчанка, яка співає про Україну

Життя 5117

Нещодавно вона написала слова до відомої мелодії знаного українського композитора Мирослава Скорика і з великим успіхом виконала її.

У пісні йдеться про стражданя нашого народу, принесені російським агресором, і водночас звучить віра в неодмінну перемогу.

“Щось подібне хотіла написати ще з початку війни, але “дозріла” лише тепер,- ділиться з Карпатським об’єктивом педагог-організатор Берегівської ЗОШ №1 Аксенія Безик.- Вже виконала її на кількох благодійних концертах, бачу – глядачам сподобалася.”

Слід зазначити, що вчителька за фахом (закінчила Мукачівський державний університет, факультет музична педагогіка. М.Г.) Аксенія бере участь майже у всіх культурно-масових заходах, які проводяться в Берегові. І як ведуча, і як солістка. Її незмінним партнером виступає звукорежисер міського Будинку культури Олег Кузнєцов: і як ведучий, і як виконавець. Популярні композиції в їх інтерпретації беруть за душу, примушують задуматися над буднями сьогоденя, зазирнути в минуле та майбутнє.

Все ж Аксенія Безик стала спочатку впізнаною як індивідуальна співачка. Її щирі, задушевні пісні не залишали нікого байдужим. А тепер апогеєм популярності стала композиція, слова до якої, як уже згадували, написала сама.

“Мелодія Мирослава Скорика приваблювала ще у студентські роки,- каже нашому виданню мила жінка.- А ідея написаня слів прийшла на весні з початком війни. Дуже хвилювалася, щоб вдалося передати біль і стражданя матерів, дружин, сестер, які моляться за своїх дітей і близьких, й одночасно зберегти вишуканість, мелодійність, стриманість і ніжність, драматизм цієї геніальної музики, яка надихає вірити в те, що Україна вистоїть.”

“…і знову оживе й порадіє мати за сина й за маленьку доню.”

Пісня ця – не випадкова. Вона виплекана глибоким переконаням у нашу перемогу, спонукає до активних дій, що вносять хоча б частинку у спільну звитягу, додає впевненості, що ми і наші діти будемо жити у вільній, незалежній країні.

Аксенія теж ростить доньку та сина і так само бажає їм мирного неба та добробуту. Старша донька Дана вже вчиться на фармацевта в Ужгородському держуніверситеті, десятирічний Юрко ще ходить до школи.

Коли питаю, чим полюбляє займатися у вільний час, відповідь однозначна – спілкуватися з дітьми. Бо незавантажених хвилин обмаль – треба готуватися до уроків, а ще керує вокальним гуртком в Будинку культури, плюс виступи на різних заходах, куди її запрошують повсякчас.

Написані Аксенією слова наклали на музику Скорика в Берегівській студії звукозапису, а відтворила мелодію в “живу” відеограф Анна Рабовська. Дуже б хотілося, аби цю чудову пісню почули якнайбільше слухачів і перейнялися разом з нами непохитною вірою в перемогу України.

Відео можна переглягути за цим посиланням:

Співає Аксенія Безик

Прем'єра пісні . ?Музика Мирослава Скорика ??Слова Аксенії Безик ?Співає Аксенія Безик ? Відеограф Анна Рабовська

Опубліковано Управління освіти та культури Берегівської міської ради Четвер, 23 лютого 2023 р.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах