143567
10:53 3.032023

Багатодітні угорські сім’ї Закарпаття прощалися із зимою

Життя 6895

І вирішили помахати рукою сивочолій на ще засніжених схилах Великоберезнянщини, де розмістився пансіонат Спілки “Дика долина”.

Сюди приїхали 23 родини, загалом 65 осіб – мами з дітьми, глави сімейств.

На жаль, на час прибуття погода не дуже сприяла для проведення ритуалу – дощило. Але наступного дня випав сніг, вдарив морозець і чоловіки, взявши лижні екіперовки, почали сходження на вершини. Тут і помахали рукою останньому місяцю зими. А жінки з дітьми зробили це на санчатах, з якими “окупували” найближчі схили.

Після обіду ритуал продовжили у щойно оновленому басейні закладу, сауні та спеціально підігрітому з цієї нагоди чані. Провели також змагання з настільного тенісу та більярду. А ввечері ділилися враженнями від прожитого дня.

Цікавим було ближче знайомство один з одним. Подружя розповідали, як познайомилися, добивалися своїх половинок, готувалися до весілля, як воно відбулося тощо. Багато діточок наперед не планували.

“Як Господь дасть!”- була одностайна позиція.

І ростять тепер синів і доньок на християнських цінностях.

Перед поїздкою додому провели спільну молитву, прощаючись із зимою до наступного сезону.

“Повернулися збагачені незабутніми враженнями,- каже Карпатському об’єктиву учасниця програми Тюнде Мартон.- Знайшли і нових друзів, з якими плануємо товаришувати сім’ями. Велике спасибі керівництву Спілки угорських багатодітних родин Закарпаття (KMNE) та всім, хто її підтримує.”

Тепер подружні пари та їх діти чекають на наступні подібні поїздки, які товариство організовує регулярно.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах