143053
08:33 20.022023

На українсько-угорському кордоні змінився порядок перетину

Життя 2315

Із 3 лютого громадяни інших країн, які прибули в Україну після початку війни, можуть перетинати кордон лише з дійсними документами. Про це повідомив держсекретар міністерства внутрішніх справ Угорщини Бенце Ретварі.

На пресконференції в п’ятницю політик зазначив, що новий порядок відповідає польській і словацькій практиці. За словами Бенце Ретварі, його запровадження необхідне, бо значно зросла кількість громадян третіх країн, які приїхали в Україну після початку війни, але видають себе за біженців і таким чином намагаються потрапити на територію Євросоюзу.

Держсекретар нагадав, що з початку широкомасштабного вторгнення Угорщина прийняла всіх громадян України, які тікали від війни, а також дозволила проїзд тим іноземцям, які навчалися або працювали в країні. Ця система працює дотепер.

Порівняно з 2021 роком кількість громадян «країн ризику, з міграційної точки зору», які перетинають угорсько-український кордон, зросла в 11 разів: із 2246 до 24988. У 87 разів збільшилася кількість осіб, які прибули з Марокко, у 475 разів – з Індії. Українсько-угорський кордон перетнули також 5180 чоловік з Нігерії, повідомив держсекретар.

Радник прем’єр-міністра з питань внутрішньої безпеки Дьордь Баконді на пресконференції додав, що з початку війни кордон з України до Угорщини перетнули 161 765 осіб. Протягом року 1723 людини були заарештовані на зеленому кордоні, зокрема 1691 громадянин України.

(hirado.hu)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах