143001
17:41 16.022023

З Ужгорода до Краматорська вирушив «Поїзд Єднання»

Життя 6661

Сьогодні об 11.45 із залізничного вокзалу Ужгорода до Краматорська вирушив «Поїзд Єднання». Спеціальний разовий рейс в обидва боки запустила Укрзалізниця до Дня єднання – державної акції, яка в Україні відзначається вдруге. Торік 16 лютого подібний рейс курсував з Рахова до Маріуполя.

їзд

Сьогодні символічний потяг виконав цілком реальну функцію – повіз пасажирів на Донеччину. З Ужгорода 6 вагонів заповнилися на 60% пасажирів, однак по ходу на станціях працівники прогнозують повне завантаження. Вартість квитка з першої точки до Краматорська становить 992 грн.

На залізничному вокзалі організатори акції влаштували фото-виставку під назвою «Єдність заради майбутнього». Світлини 4-х українських фотографів демонструють фрагменти роботи залізничників протягом минулого року. Це щемливі моменти з різних міст про те, як люди тікали від війни.

За словами начальника управління зовнішніх і внутрішніх комунікацій філії «Пасажирська компанія» АТ Олександра Шевченка, з початку повномасштабного вторгнення росії Укрзалізниця евакуювала 4 млн людей, з них – 1 млн. дітей і 112 тисяч домашніх тварин. Бо українці своїх не кидають. На жаль, є втрати серед працівників компанії – понад 330 залізничників загинули за період війни.

Провести в дорогу «Поїзд Єднання» прийшов голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко. Разом із іншими учасниками акції він взяв участь у підписанні листівок, які залізничники передадуть військовим ЗСУ на передову.

«Це дуже важливий і знаковий проєкт, який демонструє єдність українського народу, нашу міцність і дружбу попри те, що росія хоче нас розділити, нахабно присвоює собі наші території, культуру, ресурси, спотворює історію, сіє розбрат і брехню.

Окремо хочу відзначити важливість Укрзалізниці у період війни. Її потяги стали справжнім порятунком мільйонам українців, які тікали від вибухів. Працівники Укзалізниці проявили справжній героїзм. Ризикуючи власним життям, приймали рішення не відміняти рейси, їхали вночі без світла під пострілами й бомбардуванням, бо рятували людей. Ці потяги перевозять гуманітарні вантажі туди, де на них дуже чекають, евакуюють поранених військових і цивільних громадян, доправляють на позиції зброю.

Низький уклін і подяка всім, хто причетний до цієї великої справи і так само, як військові на позиціях, наближає нашу пермогу. Щасливої дороги цьому Поїзду Єднання і всім потягам, які курсують Україною. Ми разом, тому ми непереможні», – зазначив Володимир Чубірко.

Потяг вирушив чітко за розкладом. Він проїде всю країну із заходу на схід, з’єднавши 9 областей України, та прибуде до Краматорська 17 лютого орієнтовно об 11:40.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Зеленський звільнив Гузинця з посади голови Ужгородської РДА
08:12
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Всі новини