142855
13:25 13.022023

На Тячівщині в одному з високогірних селищ дітей навчали як безпечно користуватись Інтернетом

Життя 3636

В наш час майже немає такої людини, яка б не користувалася інтернетом. Діти також використовують Інтернет для шкільного та позашкільного навчання. За правильного використання мережа привчає до самостійного розв’язання задач, структурування великих потоків інформації, дотримуючись основних правил безпеки.

Щоб допомогти батькам і педагогам отримати інформацію щодо захисту дітей від впливу шкідливої інформації, розроблено посібники, шкільні уроки та складено перелік рекомендованих для дітей онлайн-ресурсів. Зазначені матеріали допоможуть дітям безпечно користуватись цифровими технологіями.

На Тячівщині у Дубівському ліцею, було також вирішено провести урок під назвою “БЕЗПЕКА ДІТЕЙ В ІНТЕРНЕТІ”!

Сучасний світ та наше життя майже неможливо уявити без Інтернету, він дає багато інформації та безліч можливостей. Але, як і реальний світ, він теж може бути небезпечним!

Тож в рамках ТИЖНЯ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ та з метою підвищення інформаційної компетентності школярів й акцентування уваги на важливості безпечної поведінки дітей у Всесвітній мережі класним керівником Кричкою М.В. з учнями 8-Г класу був проведений правопросвітницький виховний захід «Протидія кібербулінгу та кібергрумінгу ».

На урок була запрошена провідна юристка Дубівського бюро правової допомоги Михалчич І.В., яка доступно донесла інформацію до учнів про поняття “кібербулінг” та “кібергрумінг”, про те, як не стати жертвою віртуальних знущань; як самостійно видалити образливі матеріали з соціальних мереж, з якого віку настає відповідальність за вчинення кібербулінгу, а також куди звертатись за допомогою у разі потреби.

В ході зустрічі були визначені шляхи протидії та запобігання кібербулінгу в освітньому процесі. На завершення учні отримали листівки “Твої права – твій захист” з більш детальною інформацією, – розповіла Оксана Фера

Олена Боднар

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах