142665
12:44 8.022023

На Закарпатті розпочалося навчання з відкритих даних

Життя 2682

На Закарпатті вперше в Україні стартувало навчання з відкритих даних для фахівців органів виконавчої влади. В інтенсиві беруть участь понад пів сотні працівників обласної військової адміністрації, повідомив заступник очільника краю Олександр Пацкан.

«Проєкт передбачає два дні синхронного навчання та два тижні практики. Ведення реєстрів відкритих даних – це безперервний процес, і ми працюємо над тим, щоб інформація була повною та доступною», – наголосив Олександр Пацкан.

За його словами, грамотний підхід до організації роботи з відповідними реєстрами – це важливий інструмент для забезпечення прозорості системи державного управління, тому у пріоритеті розвиток регіональної політики відкритих даних і підвищення рівня знань відповідальних осіб у цій сфері.

Навчання за ініціативи та координації управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОВА проводять фахівці Мінцифри. Надалі проєкт планують масштабувати й на інші установи, які працюють із наборами даних, що мають бути оприлюднені.

Про це інформує Закарпатська обласна державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах