140433
10:25 15.122022

«Мукачівській Миколай єднає Україну»: волонтери закликають долучитися до благодійної акції. ФОТО

Життя 8339

Зібрати подарунок та передати його дітям та родинам з деокупованих територій України. Саме таку ініціативу озвучив під час відзначення Дня Волонтера Стас Тараканов, волонтер ГФ ” Спалах”. Як зазначив сам чоловік, то це спільна ініціатива усіх волонтерів та самих мукачівців, яка допоможе людям у прифронтових зонах хоч трохи, але відчути святковий настрій. Подарунок відправиться в одне з міст: Ізюм, Слов’янськ, Нова Одеса, Харків тощо, де волонтери до 19 грудня передадуть його одній з родин.

“Можливо хтось про це не знає, але за час війни Мукачево стало містом – побратимом для багатьох прифронтових міст. Ми постійно відправляємо туди допомогу і от зараз, коли йдуть свята, вирішили зробити ще й таку акцію. Її суть проста – мукачівці збирають у коробку, те що вважають за потрібне, прикрашають її, а ми передаємо. Аби ви розуміти у тих містах нічого немає у магазинах, тому навіть звичайна шоколадка буде для людей справжнім святом”, – розповідає Стас Тараканов.

До акції вже долучилося чимало мукачівців та школярів різних шкіл міста. Зокрема, зібрав вже свої презенти і туризмознавець Олександр Шершун.

“Концепція така, що це подарунки ні від організацій чи влади, а від всіх мукачівців. Тому і просимо, щоб обов‘язково додавали листівку від себе. Сам подарунок – це коробка середнього розміру, в яку пакуємо цукерки, продукти, іграшки та інше за бажанням, щоб створити дітям у прифронтових містах (Ізюм, Слов’янськ) святкову атмосферу. Я напакував в основному солодощі – німецькі та словацькі. Чому? Бо колись мені дарували приблизно такий набір на Миколая. Ми зібрали таких два подарунки”, – розповідає Олександр Шершун.

Свій внесок зробила і волонтерка Вікторія Гудак. Жінка зізнається, що хотіла зробити ці дні хоч трохи святковими для цілої родини.

“Можна було обирати для кого будеш збирати подарунок. Це може бути родина, пенсіонери чи дітки. Я вирішила зібрати для родини, поставила туди: мед, трав’яний чай, копчене сало, сушені гриби, тушонку, трохи засобів гігієни, розмальовки, олівці, фломастери. Мої племінники віддали деякі зі своїх іграшок. На листівці я написала, що вірю в ЗСУ, у Миколая і у нашу перемогу. Чесно скажу – довелося перекроїти свій бюджет трохи, аби відправити ці подарунки. Я знаю, що в сьогоднішніх умовах це не так легко, але все ж можливо. Тому закликаю тих мукачівців, які мають змогу зібрати подарунок, обов’язково це зробити!”, – каже Вікторія Гудак.

Подарунки потрібно приносити в Центр Громадськості на пл. Кирила і Мефодія 30, до 14 години 15 грудня.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах