140086
12:34 9.122022

Заклади охорони здоров’я області готуються до роботи у кризових умовах

Життя 4700

Учора перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький провів зустріч із керівниками лікарень області. Йшлося про забезпечення роботи кожної з них в умовах можливого блекауту та формування відповідних маршрутів пацієнта.

«Аналізували засоби забезпечення медичних закладів на випадок тривалого зникнення електроенергії, а також у разі зникнення не лише світла, а й газу та зв’язку.

У кожній лікарні, де надаватимуть допомогу пацієнтам, буде тепло і повноцінне функціонування, а деякі забезпечуватимуть населення ургентною і невідкладною допомогою. На цей період планові втручання будуть перенесені. Тому просимо закарпатців із розумінням поставитись до цієї ситуації і не навантажувати медиків у некритичних ситуаціях», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, щоб забезпечити роботу закладів в умовах блекауту, необхідно мати запас палива, дров та інших матеріалів для подачі тепла щонайменше на 7 днів, розгорнути додаткові ліжка в палатах інтенсивної терапії. Додатково слід подбати про місця і способи приготування їжі, заготувати усе необхідне.

«Усі ми хочемо вірити в те, що найгіршого не станеться. Водночас мусимо бути готовими до всього, допомагати одне одному та підтримувати. Лише так зуміємо пережити цю зиму», – зазначив перший заступник голови ОВА.

Про це інформує Закарпатська обласна державна адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах