139560
16:07 28.112022

Понад 8 тисяч споживачів газу в Закарпатті відмовилися від паперових рахунків

Життя 9818

Місцеві газовики закликають споживачів переходити з паперових на електронні квитанції. Таким чином, переконують в АТ «Закарпатгаз», можна суттєво зекономити ресурси та не обмежувати себе, адже електронні рахунки можна скачати у будь-який час доби та у будь-якому місці перебування.

Наразі на Закарпатті відмовилися від отримання паперових рахунків понад 8 тисяч споживачів. По Україні ця цифра сягнула 270 тисяч. Завдяки цьому уже вдалося заощадити дефіцитні енергоресурси, воду, та посприяти покращенню екологічної ситуації в країні.

«В Закарпатті у нас — майже 275 тисяч побутових споживачів. Саме стільки помешкань використовують газ для опалення. Для друку такої кількості квитанцій потрібно 675 кг паперу та 400 кВт*год електроенергії. Відповідно, за рік економія тільки на ненадрукованих 270 тисячах квитанціях становитиме 8,1 тонни паперу та 4800 кВт*год електроенергії. Такий обсяг електроенергії споживає 32 домогосподарства за один зимовий місяць», — розповіла комерційна директорка АТ «Закарпатгаз» Юлія Соколова.

Відмовитися від паперових квитанцій споживач може в «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua. Там слід відмітити галочкою пункт «відмовитися від паперового рахунку». Таким чином, переконують в АТ «Закарпатгаз», країна економить двічі: на виготовленні паперу та на друку квитанцій. Також газорозподільні компанії дбають про збереження екології та відновлення зелених ресурсів країни. Відмова від друкованих платіжок – це зменшення викидів у атмосферу, які супроводжують виробництво паперу та поліграфічне підприємство.

На знак подяки споживачам за відмову від паперових рахунків компанії, що працюють під брендом РГК, висаджують нові сади, алеї, парки та оновлюють ліси у 15 регіонах України. Завдяки акції «Дерево життя» восени 2022 року висаджено майже 24 тисячі дерев – лип, кленів, дубів, беріз, вільх, дерев хвойних порід, горіхів та різних плодових дерев. Саджанці було придбано за кошти, які газорозподільні компанії заощадили на друці паперових платіжок.

Закарпатські ж газовики висадили фруктовий сад на Перечинщині.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Закарпатгаз».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах