139546
13:47 28.112022

В Ужгороді відбувся авторський концерт Віктора Теличко

Життя 6494

27 листопада 2022 року ужгородці та гості нашого міста над Ужем мали можливість вкотре дістати естетичну насолоду від звучання чудових творів талановитого композитора сучасності – Віктора Теличко.

Свою творчу діяльність композитор дуже органічно поєднує з викладацькою, він є одним з корифеїв циклової комісії “Теорія музики” Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д. Є. Задора, є головою Закарпатської організації Національної спілки композиторів України, є лауреатом престижних премій та заслуженим діячем мистецтв України. З під пера маестро світові стали відомі численні твори в різних жанрах, для різного виконавського складу. Завдяки таланту Віктора Федоровича музика Срібної Землі пізнається щораз більше.

У рік відзначення свого ювілею, композитор запланував ряд чудових авторських концертів – учора відбувся один із них. У великій концертній залі Закарпатської обласної філармонії, у виконанні талановитих музикантів краю, симфонічного оркестру (керівник заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько), солістів – серед яких були викладачі, студенти та випускники Ужгородського музичного фахового коледжу імені Д.Є.Задора: заслужений артист України Ференц Томич, заслужений працівник культури України Леонтій Ленарт; лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів: Ольга Чундак, Емеріх та Томас Поповичі, Шандор Шрайнер, Сусанна Дяченко, Віталій Шулик; Дарія Дьолог та Ростислав Чворсюк (студенти класу викладача заслуженого працівника культури України Володимира Стегнея) з доповненням анотацій музикознавиці Наталії Піцур звучала неймовірно глибока, багата на колористичні фарби, виразна та натхненна музика Віктора Федоровича Теличко.

Чуйним моментом на початку нинішнього вечора стала трансляція відеозапису однієї з композицій гурту “TYUPA” – “Щастя”, учасницею якого була разом зі своїм братом Михайлом колега-музикант, яка відійшла у вічність, Віталія Тюпа-Павай.

Кожен номер супроводжувався бурхливими оплесками вдячності музикантам-виконавцям та композитору. Серед ряду прекрасної музики автор представив слухачам твори, які він з великою вдячністю приурочив пам’яті своїм шанованим викладачам. Прем’єрним твором стала “Фантазія” для двох труб і фортепіано присвячена пам’яті першого вчителя по композиції Мілію Кобулею, до виконання якого доєднався маестро Віктор Теличко.

Лірика, джаз, майстерне використання фольклору – все це створювало неповторне відчуття свята, залишило у наші серця і душі, як це бажав автор, оптимізм і віру в перемогу.

Голова циклової комісії “Теорія музики”,

викладач-методист Наталія Стинич

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах