138903
12:58 15.112022

У Берегові відкрилась тематична виставка закарпатських художників «Під іншим кутом»

Життя 5116

У експозиції представлені доробки Анатолія Сакалоша, Ярослави Катран та Валерія Пецка, виконані в жанрі абстракціонізму.

Майстри пензля намагалися передати на своїх полотнах єдність душі і матерії, розкрити глибинний, філософський зміст нашого буття, примусити відвідувачів замислитися над вічними істинами, зробити для себе з цього певні висновки.

Мета показу картин такого стилю – продемонструвати різнобічність наших митців, які працюють в багатоьх жанрах, у тому числі абстакціонізмі, наочно підтвердити, що вони йдуть у ногу з часом, мають креативне бачення навколишнього, можуть здивувати глядача. На полотнах застосовувалися різні техніки зображення – від акрільних до олійних замальовок.

“Берегівські митці ще раз підтвердили, що наше містечко – не провінційне, а може полонити поціновувачів і таким жанром, як абстракціонізм,- каже “Карпатському об’єктиву” організатор експозиції Ольга Сакалош.- У представлених роботах відчувається пошук нової нетрадиційної образотворчої мови, що наштовхує на серйозні роздуми.”

Привертають увагу картини ветерана мистецького цеху Анатолія Сакалоша “Сум’яття”, “Дорога”, Урбанізація”, “Пустодзвони” та інші, які несуть в собі глибокий прихований зміст та натяки на нинішні життєві перепитії. Не менш красномовні й полотна представників молодшого покоління живописців краю Ярослави Катран та Валерія Пецко, яким теж притаманне смислове навантаження, використання широкого спектру кольорів.

Виставку організували міські управління освіти та культури і Центр культури та дозвілля. Працюватиме експозиція до кінця тижня у фойє останнього. Вхід вільний.

Микола Горват

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах