138888
17:00 14.112022

Закарпатті тривають профілактичні заходи проти сказу тварин

Життя 2979

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області інформує:

Спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини відповідно ч.13 ст. 4 ЗУ Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності здійснюють моніторинг обігу у ветеринарних аптеках області незареєстрованих ветеринарних препаратів та ветеринарних імунобіологічних засобів. Перевірка триватиме включно до 30 листопада 2022 року.

В Закарпатті тривають профілактичні заходи проти сказу тварин. Щотижня фахівці оголошують план вакцинації проти сказу у населених пунктах області. Нагадаємо: вакцинація домашніх тварин проводиться безкоштовно. Для її здійснення можна звертатися в районні державні лікарні ветеринарної медицини.

15 листопада 2022р. завершується подача документів для участі в програмі дотації для власників великої рогатої худоби. Лікарі ветеринарної медицини звертають увагу власників тварин на необхідності здійснення ідентифікації ВРХ, ДРХ.

З метою запобігання масових харчових отруєнь у місцях надання гуманітарної допомоги та місцях, де організовано харчування тимчасово переміщених осіб, які прибувають на територію області, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та працівниками Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах