138801
11:13 11.112022

Багатодітні родини Закарпаття – в угорському драмтеатрі

Життя 7840

У рамках програми “MunKaland” група активістів Об’єднання багатодітних сімей краю (KMNE) у складі 20 осіб – дорослі й діти, навідалися до обласного угорського драматичного театру, що знаходиться в Берегові Закарпатської області, аби ближче познайомитися з акторами, їхніми буднями, сценічними секретами.

Екскурсію по театру провели актори Магдолна Ваш, Балаж Райко, Адріанна Чейке та Дежев Сабов. Багатодітні вже тут бували в минулі роки. Але з тих пір багато-що тут змінилося. Створили культурний Центр Шари Федак, який слугує гідною шаною відомій співачці.

“Нам показали також маловідомі світлини талановитої оперної діви, її сценічні костюми, які можна було приміряти на себе, – ділиться з Карпатським об’єктивом працівниця офісу товариства Емеше Копинець. – Це було щось дивовижне!”

Потім влаштували інтерактивні ігри, під час яких дізналися про вимоги до акторів, котрим потрібно завжди бути сконцентрованими, готовими до будь-яких несподіванок, що можуть виникати на сцені. Діти охоче фотографувалися із членами колективу, котрі розповідали їм про секретаи сценічного мистецтва. Познайомилися також, як працює технічне та освітлювальне забезпечення вистав.

“Полишали театр з незабутніми враженнями, – каже наостанок Емеше. – Сподіваємось ще не раз відвідати цей самобутній театральний колектив”.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах