138569
08:45 8.112022

Голова Закарпатської облради шукає варіанти для розселення нової хвилі переселенців

Життя 3040

Про це учора йшлося під час робочої зустрічі очільника Закарпатської облради із головою селища Ясіня Андрієм Делятинчуком.

Посадовці зазначають: є висока ймовірність того, що із наближенням холодів жителі українських міст і сіл, що потерпають від жахіть війни, та які до останнього не наважувалися покинути рідні оселі, врешті вирішать шукати теплого і безпечного місця для проживання. Тож, наша область має бути готовою до нової хвилі переселенців.

Голова облради також наголошує, що збереження життя і здоров’я людей – пріоритетне. «Ми повинні подбати заздалегідь, аби у разі потреби бути готовими забезпечити розміщення і належне проживання у нашій області вимушених переселенців. Нині із селищним головою ми обговорили можливості щодо розміщення людей на території громади та окреслили алгоритм спільних дій. Одним із таких об’єктів, де буде змога прихистити переселенців у Ясіня – новозбудована школа мистецтв», – зазначив Володимир Чубірко. Він додав, що обласна рада постійно підтримує громади, у яких знайшли тимчасовий притулок ВПО. Зокрема різноманітною гуманітарною допомогою, доставку якої організовано крайовим парламентом. Нині на її території працює карета швидкої допомоги, яку передали від партнерів Чеського Краю Височіна. Володимир Чубірко пообіцяв голові громади для покращення міжнародної співпраці знайти для Ясіня місто-побратим у Чеській Республіці.

Голова Ясінянської ТГ А. Делятинчук розповів, що на сьогодні у громаді проживає 2300 переселенців, 51 людина харчується у волонтерській їдальні, у будинку культури працює штаб видачі гуманітарної допомоги, де охочі можуть отримати продуктові набори, одяг та різні потрібні речі. Зараз є співпраця із міжнародними організаціями, які планують забезпечити теплим одягом та засобами для комфортної зимівлі наших співгромадян.

Підсумовуючи зустріч, Володимир Чубірко висловив слушну ініціативу, з якою планує невідкладно звернутися до очільника військової адміністрації Віктора Микити та профільного департаменту про те, щоб перенести навчання закарпатських школярів у січні-лютому, а продовжити у червні-липні наступного року. Відтак у приміщеннях шкіл можна буде тимчасово розмістити вимушених переселенців та надати їм необхідні умови для проживання.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті розпочався сезон шашликів. У скільки обходиться відпочинок на природі
17:32
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Всі новини