138175
12:10 30.102022

У Берегові куховарили римо-католики

Життя 3608

Віряни організували на церковному подвір’ї конкурс на приготування різноманітних страв Такий гастрономічни й захід став у громаді традиційним – його проводять третій рік поспіль.

Учасники взялися за казанки одразу після недільної літургії. На церковному подвір’ї загорілися багаття, на столі в розлогій бесідці задзвеніли ножі й тарелки – приготування розпочалося.

Прикметно, що разом з жінками до дійства долучилися чоловіки та діти учасників. Особливо старався юний Домонкош Бардош, котрий встигав і тісто розкачати, й овочі порізати, й пироги зліпити, і все це у казанку зварити. Серед сильної статі вирізнялася команда отця Яноша Молнара у складі Аттіли Кішдьоврі, Лайоша Ражова та Іштвана Піроги. Вони готували три види рубців: з картоплею і петрушкою, сметаною і грибами та із кнедликами. Коли ж до них приєднався отець Янош, у казанку закипів оригінальний гуляш та копчена рулька з квасолею. Забігаючи наперед відмітимо, що прискіпливе журі із знаних фахівців популярних кав’ярень Берегова та Вилка, саме цьому колективу присудило перше місце.

Кидалися у вічі й старання Клари Сіберт, котрій допомагав відомий колекціонер картин Ласло Ковач. Їхня поливка та смажена картопля з ковбасками теж припали до смаку арбітрам.

“Такі зібрання неабияк згуртовують громаду,- поділився з Карпатським об’єктивом Лайош Ражов.- Можна не лише своїм кухарським умінням похизуватися, а й запозичити якусь цікавинку в інших учасників, просто поспілкуватися у невимушеній атмосфері.”

Захід завершився спільною молитвою.

Микола Горват

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах