13786
15:52 30.082016

Закарпатський народний хор взяв участь у відзначенні ювілею Івана Франка і «Липовлянських зустрічах» у Хорватії

Життя 2388

Franko28 серпня у хорватському містечку Ліпік, яке побратимлене з українським Дрогобичем і в якому Посольством України в Республіці Хорватія в 2011 р. відкрито пам’ятник Івану Франку, урочисто відзначено 160-у річницю з дня народження великого Каменяра, а також 25-у річницю незалежності України.

В урочистостях взяли участь керівники м. Ліпік та Пожешко-Славонської жупанії (області) Хорватії, яка побратимлена з Івано-Франківською областю України, українська громада РХ, Закарпатський народний хор та мешканці регіону.

У своїй промові Посол України в РХ Олександр Левченко відзначив важливість творчості Івана Франка для духовної культури українського народу, який зараз бореться з російським агресором.

На зібранні пролунали вірші Івана Франка та пісні з його текстами, які виконали митці із Закарпаття та українські діти. Керівництво хорватського міста та регіону привітало присутніх з річницею народження Каменяра, який відвідав Ліпік у 2013 р., а також з 25-ою річницею незалежності України. Хорватія, як і Україна, також є незалежною державою 25 років.

Також у рамках традиційного фестивалю національних меншин «Липовлянські зустрічі», що проводиться під патронатом Президента Республіки Хорватія і цьогорічною країною-партнером якого є Україна, відбувся святковий концерт представників всіх 14 національних меншин, що проживають у Липовлянах, інформує МЗС України.

Українська частина концерту, крім аматорів української та русинської громади, була представлена великою програмою Закарпатського народного хору, який підкорив глядачів мистецьким виконанням українських пісень та професійним виконанням національних танців.

Концерт відвідали близько 20 депутатів Хорватського Сабору (парламенту), мери багатьох міст та керівники регіонів. По закінченні концерту присутніх привітав Посол України в Республіці Хорватія О.Левченко як представник країни-партнера.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах