136635
14:29 2.102022

В Ужгороді проходить відкритий дистанційний Міжнародний фестиваль театрів для дітей «Інтерлялька-2022»

Життя 3758

Студенти спеціальності сценічне мистецтво УжІКіМ взяли участь у захопливому дійстві – відкритті дистанційного Міжнародного фестивалю театрів для дітей «ІНТЕРЛЯЛЬКА-2022».

Відомий у всьому світі, найстарший в Україні міжнародний фестиваль театрів ляльок з 1990 року є окрасою і візитівкою Ужгорода і кожного разу збирає велику кількість учасників з усього світу. Цьогоріч фестиваль “Інтерлялька” відбувся у вісімнадцяте. На жаль, драматична ситуація в Україні не дозволила провести його “очно”, отже, щоб нагадати про те, що мистецтво театрів для дітей існує в Україні попри всі негаразди, було вирішено провести фестиваль дистанційно.

Сімнадцять колективів стали учасниками конкурсу – 10 українських і 7 закордонних, тобто своїм мистецтвом щиро поділяться з широким колом глядачів театри з українських міст Івано-Франківськ, Львів, Рівне, Полтава, Дніпро, Київ, Тернопіль, Ужгород, Миколаїв, а також колективи закордоння, які словом і ділом підтримують боротьбу України – театри ляльок з міст Кошиці (СЛОВАЧЧИНА), Жешув (ПОЛЬЩА), Батумі (ГРУЗІЯ), Паневежис (ЛИТВА), Тель-Авів (ІЗРАЇЛЬ), Тирговиште (БОЛГАРІЯ), Буенос-Айрес (АРГЕНТИНА).

Закордонні лялькарі всім серцем підтримують героїчну боротьбу українського народу і з радістю надали свої вистави для участі у фестивалі.

Крім безпосередньої участі у дійстві, майбутні театрали Ужгородського інституту культури і мистецтв дізналися багато нового з історії фестивального руху на Закарпатті.

Відкритий дистанційний Міжнародний фестиваль театрів для дітей «ІНТЕРЛЯЛЬКА-2022» проходитиме з 1 по 4 жовтня, й студенти стануть дотичними до всіх цікавих заходів знаного форуму.

Про це повідомляє Академія культури і мистецтв.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах