136492
08:45 28.092022

Діти закарпатських військових та ВПО повернулися з реабілітації в Каунаському районі Литви

Життя 2515

З 12 по 26 вересня 12 дітей, 7 з яких — внутрішньо переміщені особи та 5 дітей учасників бойових дій перебували у реабілітаційному дитячого відділення клініки “Жебуте” міста Качергіне Каунаського району Литовської Республіки.

Подорож стала результатом домовленостей керівництва Закарпатської обласної ради з представництвом Каунаської адміністрації. Дітей дібрали за поданням Департаменту соціального захисту населення ОВА.

Відтак, на оздоровлення до партнерів України відправилися діти з Хустського, Ужгородського, Мукачівського районів та міста Рахова. Найбільше учасників оздоровлення мали захворювання дихальних шляхів, хребта та неврологічні захворювання.

«Щиро вдячні меру Каунаського району Валеріюсу Макунасу та його радникам Лореті Навакаускіне і Руті Каочюте за організацію цієї поїздки. Окрема вдячність лікарям відділення дитячої реабілітації клініки “Жибуте” в місті Качергіне за турботу та комунальному закладу «Академічний камерний хор «Кантус» Закарпатської обласної ради за транспорт та перевезення нашої малечі. Всі разом ми зробили хорошу справу, яка, упевнений, матиме продовження», — зауважив голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

З часу вторгнення росії в Україну представники мерії Каунаса тричі приїжджали на Закарпаття з гуманітарної місією. Вони надали медзакладам ліки та медичне устаткування, для внутрішньо переміщених осіб – товари першої необхідності. Також литовці передали для українських військових автомобіль швидкої допомоги і позашляховик та чимало продуктів харчування для внутрішньо переміщених українців.

Про це інформує пресслужба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах