135992
10:24 16.092022

«Я повернуся, буде перемога!»: у Мукачеві відбувся вечір пам'яті героя України Володимира Фраткіна. ФОТО, ВІДЕО

Життя 5632

15 вересня, у мукачівському християнському культурному центрі, віддали шану загиблому воїну Володимиру Фраткіну та всім полеглим героям за Україну. У концерті взяли участь: академічний симфонічний оркестр, диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько; заслужена артистка України Яна Садварій тазаслужений артист України Олександр Садварій. На сцені прозвучали композиції «Спаси Всевишній Україну», «Дивлюсь я на небо», «Коли усе цвіте», «Погляд» та інші на слова та музику В. Поповича, Й. Вайди, В. Кобаля, Я. Садварій, М. Петренка тощо.

“У цей надважкий для українців час, ми навчилися по справжньому гуртуватися. І ця єдність потужна! Вона одним фронтом стоїть на передовій і в тилу. Вона тримає небо над Україною та прискорює омріяну перемогу. А ще ми мріємо про життя, кохання, про розквіт нашої держави. Про те благословенне майбутнє, заради якого назавжди з нами попрощався ваш земляк, наш Герой Володимир Фраткін”,- звернулася до присутніх ведуча заходу Ольга Донецька.

Мукачівець Володимир Фраткін загинув у бою 16 квітня. 33- річний Герой був старшим солдатом 3 прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса. Поховали молодого чоловіка на Алеї Слави центрального кладовища міста.

Надія Фраткіна, мати полеглого героя, спеціально для Карпатського об’єктиву, розповіла про важку розлуку з сином.

“Мені усі казали, що час лікує, та поки він не допомагає. Важко, дуже важко. Таке відчуття, ніби це сталося учора, а вже 5 місяців пройшло. Багато спілкуюся з його побратимами, які зараз на війні. Коли вони приїздять, то приходять до мене з квітами і до Володі на кладовище. Вони були дуже близькі”,- розповідає Надія Фраткіна.

Жінка додає, що дуже близьким був її син також зі своєю племінницею – Олександрою. Та й дівчинка важко переживає цю втрату. Наразі, у пам’ять про свого дядька, маленька артистка виконує патріотичні пісні.

Надія Фраткіна зустрічає гостей заходу, допомагає їм знайти вільне місце. Розповідає, що перший вечір пам’яті присвячений її сину, відбувся в Ужгороді. У Мукачеві також вирішили організувати, адже чимало друзів і знайомих Володимира не змогли туди потрапити, через обмежену кількість місць. От і зараз на концерті аншлаг.

Захід відбувся для підтримки Збройних Сил України.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах