135795
14:20 12.092022

Прапор України з підписами бійців 68-го батальйону ТрО став новим експонатом краєзнавчого музею Перечина

Життя 6918

Синьо-жовте знамено з підписами бійців 68-го окремого батальйону територіальної оборони Ужгородського району стало новим експонатом краєзнавчого музею Перечина. На ньому великими літерами написано «ЗАКАРПАТТЯ», дві дати: 24.02.2022 – Перечин і 13.04.2022 – Донбас. 24 лютого батальйон був створений у м.Перечин, а 13 квітня відправлений на Донбас. Бійці написали на прапорі свої позивні (Дед, Італієць, Малий, Антон, Кажан, Фізик, Павук, Комбат, Зв’язок) та поставили автографи.

24 серпня під час урочистих заходів з нагоди відзначення 31-ої річниці Незалежності України у центральному скверику Перечина міський голова Іван Погоріляк вручив прапор працівниці музею Марії Крамаренко. До повномасштабного вторгнення росії на територію України Марія з сім’єю та батьками жила у мирному Миколаєві. Тимчасовий прихисток та роботу знайшла у Перечині.

Ось що розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива» Іван Погоріляк:

– 2 серпня я відвідав наших військових на сході України. Тоді наш 68-ий окремий батальйон ТрО був у Христищі. Це біля Краматорська. Хлопців я попросив, щоб потім привезли нам деталі ракет, якими росіяни били по позиціях наших захисників. Тоді і виникла ідея підписати прапор і передати до краєзнавчого музею міста. Із собою я мав новий стяг України. Його дав Федору Шандору, а він уже організував підписи хлопців. Згодом сержант батальйону Богдан Пилипів привіз воєнні трофеї. Вони знаходяться у музеї. До Дня захисника України готуємо виставку, на якій все це буде представлено.

Наразі прапор знаходиться у кабінеті директора музею. Згодом буде представлений відвідувачам.

– Займаємося описом  використаних снарядів від «Бука», «Граду», «Урагану», які прилетіли на позиції українських бійців від агресора і які нам передали наші воїни. Готуємось до тематичної виставки до Дня захисника України 14 жовтня, на якій будуть представлені ці речі та прапор, –  поділилася планами Маріанна Попович.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах