135465
10:54 5.092022

Чехи допоможуть Хустщині із «Питною водою»

Життя 2962

Чеські партнери з краю Височина протягом другого дня перебування на Закарпатті разом з керівництвом облради відвідали ряд об’єктів, які фінансуються та будуть профінансовані за підтримки чеської сторони.

Насамперед у рамках реалізації програми «Питна вода» Хустької міської ради відвідали місцевий водогін. Споруда потребує модернізації очисної системи та інших покращень. Делегація Височини зібрала всю необхідну інформацію з цього приводу аби передати її членами Постійної конференції та партнеру Хуста, яким є чеське місто Ждар над Сазавов. За попередньою інформацією, планується підтримати хустську міську раду у цьому напрямку на близько 100 тисяч чеських корун.

Відтак відвідали дошкільний заклад села Липецька Поляна, що на Хустщини. Тут реалізовується спільний з чеськими партнерами проект реконструкції цього закладу на суму понад мільйон чеських корун. Присутні зауважили, що у закладі підходять до завершення внутрішні роботи і уже найближчим часом ДНЗ буде готовий прийняти понад 100 дітей.

«Попри те, що Чеська Республіка багато допомагає Україні зброєю та іншими засобами для стримування та боротьби з російськими окупантами, наші партнери не припинили співпрацю у соціальній галузі. Зокрема, сьогодні запланували чергову допомогу Хустській громаді, у якій є проблеми з питною водою, та обговорили ряд інших напрямків соціально-гуманітарної підтримки Хустщини. Щира подяка нашим друзям, які конкретними діями виказують свою підтримку», — прокоментував візит голова Закарпатської облради Володимир Чубірко.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах