135359
09:55 2.092022

Як у Перечинському ліцеї відзначили свято Першого дзвоника

Життя 7733

Вчора, 1 вересня, в опорному закладі Перечинський ліцей відзначили Перший дзвоник, День знань та розпочали новий навчальний 2022-2023 рік. В урочистому зібранні взяли участь учні, педагоги, батьки. Серед запрошених гостей був Перечинський міський голова Іван Погоріляк, начальник відділу освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Перечинської міської ради Ольга Барзак, голова Ужгородської військової адміністрації Радіон Кіштулинець, настоятель греко-католицького храму святого Миколая Чудотворця отець Мирослав.

За парти Перечинського опорного ліцею сіло 660 учнів. Навчання буде відбуватися в очній формі. Про це кореспонденту «Карпатського об’єктива» розповіла заступник директора Валерія Дорогович.

– До навчального закладу діти прийшли на 8.30. З ними був проведений національно-патріотичний урок. О 9.30 всі вийшли на подвір’я, де була проведена урочиста лінійка з нагоди Дня знань. Потім повернулися до класів, де вивчали маршрути до найпростішого укриття. На п’ятницю вже складено розклад. 6-7-8 класи змішано. Два класи будуть ходити до ліцею, а два навчатимуться дистанційно, бо поки що не вистачає місць в укритті.

– Є діти переселенці?

– Так, маємо 23 діток-переселенців, які проживають у нас та на території міста. До прикладу, трьох маємо в 11 класі, восьмеро – у п’ятому, десять – у початковій школі, – додала Валерія Романівна.

О 9.30 на подвір’ї ліцею вишикувались на лінійку здобувачі освіти 6-10 класів. Окремо вишикувались учні 11-х та 5-их класів разом із класними керівниками.

– Сьогодні Перше вересня. Хотілося б усім уже сказати: «Нарешті закінчилась війна. Україна перемогла!». Але на превеликий жаль, цей навчальний рік розпочинається в умовах війни. У часи, коли Україна уже вистояла півроку і обов’язково вистоїть у протистоянні із ворогом. І знову запанує мир у нашій славній незламній Україні, – каже ведучий.

– Віримо, що цей Першовересень стане для нас тою датою у календарі, яка принесе із собою не тільки початок нового навчального року, а й початок нових знань, досягнень, нових успіхів для наших ліцеїстів, – додає оптимізму ведуча.

На офіційній частині свята прозвучав Гімн України, підняли Державний Прапор України, пролунав символічний перший дзвоник. Присутні вшанували пам’ять полеглих у боях героїв-захисників хвилиною мовчання. Олеся Рябінчак виконала музичну композицію «Все буде Україна!». Отець Мирослав благословив та покропив свяченою водою учнів та вчителів на успішне навчання.

Директор ліцею Федір Гунка зауважив, що свято затьмарює війна, яку розв’язав агресор на нашій землі:

– Багато батьків наших учнів служить у Збройних силах України, захищаючи нас, щоб ми з вами могли розпочати навчання за партою. Перше вересня – завжди урочисте та хвилююче. Вітаю вас з початком нового навчального року. Бажаю, щоб він був успішним та плідним, щоб збувалися ваші бажання та мрії, щоб були у вас нові відкриття, звершення, блискучі перемоги. Досягайте високих результатів у навчанні під мирним небом. Вчіться на радість батькам, на славу України.

Іван Погоріляк привітав учнів та батьків, педагогів із початком нового навчального року.

– Сьогодні ми на зло ворогу відзначаємо День знань та святкуємо Перший дзвоник. Думаю, що ми на правильному шляху. У цій будівлі ми вже вдруге відзначаємо Перше вересня. Вважаю, що ми зробили правильно, щоб ліцей перейшов у приміщення колишньої школи-інтернату. Хочу подякувати педагогічному колективу, керівництву ліцею, які доклали великих зусиль, щоб навчання розпочалося в очній формі. Ми й надалі все робитимемо для того, щоб у центрі Європи виховувати і навчати патріотичних і справжніх українців. Слава Україні!

– Героям слава! – прозвучало багатоголосе привітання-відповідь великої освітянської родини.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини